Podatki v vse bolj povezanem svetu igrajo izjemno pomembno vlogo. Vplivajo na naše iskanje informacij, nakupovanje, prikazovanja na spletu ter celo na delovanje naših pametnih naprav. Vsi se zavedamo, da je mogoče podatke uporabiti za izboljšanje spletnih izkušenj, a jih je potrebno hkrati tudi zaščititi.

Uporabniki telefonov Samsung Galaxy se bodo sedaj lažje odločili, kdo ima vpogled v njihove podatke in kako jih uporablja. Odkar je bila v okviru najnovejše posodobitve uporabniškega vmesnika One UI 5 nadgrajena nadzorna plošča za varnost in zasebnost v napravah Galaxy, je upravljanje varnosti podatkov še enostavnejše kot doslej.

Menija za varnost in zaščito osebnih podatkov sta sedaj združena. To uporabnikom omogoča boljši vpogled v potencialno ogrožene podatke. Nadzorna plošča na enem mestu priročno prikaže stanje varnostnih elementov, uporabnikom omogoči hitro spreminjanje nastavitev in jim pomaga lažje upravljati s tveganji. Elementi, ki najbolj vplivajo na digitalno varnost – vključno z zaklenjenim zaslonom, računi, SmartThings Find, varnostjo aplikacij in posodobitvami – so zdaj dostopni na vrhu nadzorne plošče, s pomočjo intuitivnih rdečih, rumenih ali zelenih alarmov pa lahko že na prvi pogled odkrijete, kjer se pojavljajo potencialna varnostna tveganja. Nadgrajeno vozlišče vključuje takojšnje pozive za dejanja, kot so dovoljenja, zaradi katerih so odločitve o podatkih še bolj pregledne.

Pri zaščiti osebnih podatkov je eden od najpreprostejših načinov, kako zagotoviti, da se vaši podatki ne bodo nevede delili, nadzor nad pravicami aplikacij za dostop do podatkov. Štiri pomembna dovoljenja, s katerimi lahko uporabniki na svojih napravah Galaxy z nekaj hitrimi kliki onemogočijo pravico do souporabe podatkov.

Pin It on Pinterest

Share This