Huawei je predstavil beta različico operacijskega sistema za pametne telefone HarmonyOS 2.0, ki predstavlja mejnik v izgradnji vseobsegajočega ekosistema. Razvijalci, ki jih sistem zanima, se lahko prijavijo na njim namenjeni spletni strani Huaweia.
Celovite sistemske zmogljivosti sistema HarmonyOS, množica aplikativnih programskih vmesnikov (API) in zmogljiva orodja, kot je DevEco Studio, sedaj postajajo prosto dostopni in bodo tako omogočili učinkovit razvoj aplikacij za pametne telefone s tem sistemom. Razvijalcem je sedaj na voljo več kot 15 tisoč aplikativnih programskih vmesnikov (API), vključno s porazdeljenimi sistemskimi storitvami ter zmogljivostmi strojne in programske opreme. S tem želi Huawei pomagati ustvarjati inovativne in konkurenčne aplikacije, združljive z vrsto naprav in usmerjene v vse primere rabe, z enako lahkoto, kot v današnji dobi namenskega razvoja to velja za točno določene naprave.
Ekosistemu okoli sistema HarmonyOS se je že pridružilo 100 tisoč razvijalcev, predvsem zaradi strokovne podpore, bogatih tečajev, dostopne tehnične dokumentacije in odprte skupnosti. Huawei upa, da se bo za sodelovanje odločilo še več nadarjenih razvijalcev z vsega sveta. HarmonyOS bo postal prostokodni sistem velikega nabora naprav v bližnji prihodnosti, medtem ko za njegovo promocijo skrbi niz dogodkov za razvijalce imenovan HUAWEI Developer Day 2020.

Pin It on Pinterest

Share This