Huawei je letos kar agresivno nastopil na področju pametnih nosljivih naprav in zadnji njihov produkt ki je ravnokar prispel na tržišče to potrjuje. Novo serijo pametnih ur Huawei Watch 3 z modeloma Watch 3 in Watch 3 Pro, namreč poganja nov operacijski sistem Harmony OS 2, ki omogoča še bolj pametno uporabniško izkušnjo, podkrepljeno z izboljšano interakcijo in tudi povezljivostjo.

meni operacijskega sistema Harmony OS


Modela se razlikujeta tako po zunanjosti kot velikosti. Watch 3 Pro je nekoliko večja s premerom ohišja 48m, medtem ko je premer ohišja Watch 3 46 mm. Manjša Watch 3 ima ohišje iz poliranega nerjavečega jekla z zakrivljenim 3D-steklom, pri večjem Pro modelu pa je ohišje iz titana, površina prednjega stekla pa ravna. Obe uri sta opremljeni z odličnim AMOLED zaslonom s premerom 36 mm In kot prve pametne ure Huawei pa imata tako imenovan 3-D vrtljiv stranski gumb, ki pri uporabi podaja taktilne povratne informacije.

stranski gumbi za upravljanje


Na voljo je še en stranski gumb, seveda pa lahko s funkcijami ure upravljamo tudi preko na dotik občutljivega zaslona. Na zaslonu enostavno povečamo ali pomanjšamo sliko ali se natančno premikamo med menijskimi možnostmi.
Glavni adut nove serije je seveda nov Huawei opracijski sistem Harmony OS, ki ima popolnoma nov glavni uporabniški vmesnik z mrežnim prikazom nameščenih aplikacij, kar zagotavlja še bolj intuitivno uporabniško izkušnjo. Z njim je postala programska platforma bistveno bolj fleksibilna in poleg ostalih novih aplikacij prinaša tudi še številčnejši nabor digitalnih številčnic. Fleksibilna platforma pa pomeni seveda možnosti dodajanja novih aplikacij v prihodnje.

Harmony OS


Nova platforma pa prinaša tudi več kot 100 načinov spremljanja športnih dejavnosti in vadb, zaznavo padca in klica v sili ter celovite funkcije za spremljanje zdravja, vključno s spremljanjem srčnega utripa, spanja, stresa, SpO2 in krvnega tlaka. Novo je tipalo temperature kože, kar širi nabor možnosti spremljanja telesne pripravljenosti in zdravstvenega stanja.
Huawei Watch 3 podpirajo tudi samostojno povezljivost. Poleg wifi povezave,z aktiviranjem storitve eSIM preko pametnih telefonov lahko ali delite telefonsko številko ali pa jo uporabljate kot imate samostojno. Poleg tega podpira kot dosedanje pametne ure vse standardne funkcije povezave s pametnim telefonom, lahko odgovorite na dohodne klice spremljate SMSje,… .

Aktivnosti


Kot že pri predhodniku, zagotavlja nova serija dobro avtonomijo baterije – vse do 5 dni v pametnem načinu in do 14 dni v izredno dolgem načinu delovanja pri modelu Pro in nekoliko manj pri Watch 3 ki zagotavlja delovanje do 3 in v drugem načinu do 14 dni.

Merjenje temperature kože


Pametna ura Huawei Watch 3 je na voljo v kombinacijami z različnimi paščki, v različicah Active, Classic in Elite, medtem ko je Huawei Watch 3 Pro na voljo v dveh izvedbah, Classic z usnjenim in in Elite s kovinskim paščkom. S številnimi temami zaslona pa se lahko prilagajamo izbranemu paščku iz najlona, usnja, nerjavečega jekla ali titana za popolno prilagajanje k vsakemu modnemu slogu.
Še cene. Trenutno sta pametni uri na voljo v prednaročilu do 19. Julija, z darilom -brezžične slušalke FreeBuds 4i v beli ali črni barvi. Watch 3 je na voljo v različici Active s črnim pasom po maloprodajni ceni 399 evrov, medtem ko Watch 3 Pro prihaja v različici Classic z rjavim pasom po maloprodajni ceni 449 evrov.

Pin It on Pinterest

Share This