Xiaomi 12T Pro je še en odličen mobilnik v trenutni invaziji s strani tega proizvajalca. Lahko bi mu rekli novi Xiaomi paradni konj, sploh v Evropi, ko ni na prodaj Xiaomi 12 S Ultra. Definitivno sodi v sam vrh trenutne ponudbe. Najbolj ga izpostavlja odlična glavna kamera, zagotovo pa je zanimiv tudi po cenovni plati.

Je oblikovno nekoliko minimalistično a lepo dodelan mobilnik, poznana oblika že od predhodnih serij 12. Stranski robovi so lepo zaobljeni in že na pogled deluje zelo kompaktno. Izdelava je kljub nekoliko bolj plastičnem ohišju na visoki ravni. Rahlo matiran zadnji del in rahlo izstopajoč kamerski del poudarja eleganco aparata. Pro verzija je sedaj odporna tudi na vdor tekočin in prahu, malenkost ki smo jo do sedaj pogrešali pri 12tkah.

Minimalistično oblikovano ohišje

Prva odlika s katero se srečamo je zagotovo zaslon novinca. Ta je zares odličen in je poleg kamerskega dela ena glavnih odlik mobilnika. Tipa AMOLED z diagonalo 6,67 palca, ki seveda narekuje tudi velikost celotnega aparata. Po specifikacijah je celo za odtenek boljši od predhodne serije 12. Za ta razred malce pogrešamo sicer zaobljene robove, a glede na trende tudi pri konkurenci mu to ni za očitati. Sploh pa ne glede na splošno kvaliteto prikaza in seveda ceno aparata.

Odličen AMOLED zaslon

Kamerski del na zadnjem delu aparata sestavljajo tri kamere. Glavna kamera je zagotovo glavni in najbolj izpostavljen adut mobilnika. Novost  z 200 MP, avtomatskim ostrenjem in stabilizacijo slike. Slike so odlične kvalitete in tudi v slabih svetlobnih pogojih ne razočara.

Naslednja je širokokotna s 8 MP, sledi pa ji še makro, za bližnje posnetke z 2 MP. Zadnji dve ne predstavljata noben presežek, le da povprečno solidno opravljata svoje poslanstvo.  Pohvalna odločitev za super 200MP glavno kamero, a v primerjavi z njo sta ostali dve nekoliko  kvalitetno podhranjeni.

Prednja selfie kamera ima senzor s 20 MP. Slike in videi so kvalitetni, a ravno ne izstopajo, še posebej v nekoliko manj dobrih svetlobnih pogojih.

Xiaomi 12T oporablja za programsko osnovo novi Android 12 na katerem je nameščen hišni uporabniški vmesnik MIUI13. Nekoliko pomlajena in dodelana verzija dosedanjega uporabniškega vmesnika prinaša nekaj novih funkcij, v vizualni osnovi pa ostaja enak.

Glavan kamera z 200MP

Prostoročno telefoniranje in glasno predvajanje glasbe je možno v stereo načinu, saj ima dva zunanja zvočnika. Nameščena sta na spodnjem in zgornjem robu. Blagovna znamka harman/ kardon je uporabljena kot poudarek na preizkušeni  kvaliteti zvočnega sistema.

Srce hardverja je vezni nabor je Snapdragon8 + Gen 1, trenutno naboljši na voljo in omogoča hitro in zares tekoče delovanje. Sploh v opciji, ki smo jo testirali z 12 GB delovnega spomina. V tej opciji je na voljo še 256 GB spomina za shranjevanje datotek.  V večini primerov bo to dovolj  in zato ne podpira razširitve, na voljo pa je možnost delovanja z dvema karticama SIM.

Baterija je precej zmogljiva. Ima kapaciteto 5000 mAh in zdrži do dva dneva zmerne uporabe. Še en adut Xiaomi  12T Pro je ta, da podpira hitro polnjenje s 120 W moči. V osnovnem paketu pa je tudi priložen obilen polnilnik 120W. Žično polnjenje tako poteka od izpraznjenega akumulatorja do polnega približno 20 minut. Na žalost pa ne podpira brezžičnega polnjenja.

Osnovni komplet s 120W polnilnikom

V osnovnem paketu dobimo polnilnik za hitro polnjenje s 120 W moči, kabel za povezavo ter tudi zaščitni silikonski ovitek.

Xiaomi 12T je odličen mobilnik višjega razreda s kar nekaj aduti. Odlična glavna kamera s 200MP, izjemen zaslon, izjemno hitro polnjenje in prvovrsten procesor. Seveda ima tudi nekaj pomanjkljivosti a ugodna cena jih zagotovo odtehta.

Pin It on Pinterest

Share This