Xiaomi je postal eden pomembnejših proizvajalcev mobilnih telefonov in tudi njihova popularnost med uporabniki je vse večja. Xiaomi produktom pa poleg sedaj že preizkušene kvalitete ne manjka tudi elegance . V tem duhu je zasnovana tudi mobilna serija 11T in Xiaomi 11T tako odlikuje odlična izdelava s privlačnim izgledom. Dobro cena pa mu zagotavlja trdno mesto med konkurenco.

Serijo 11T sestavljajo še dva telefona, lite in Pro. Po zunanjosti,oblikovno kot enojajčna dvojčka sta modela 11T in 11T Pro. Prednja stran z velikim zaslonom z ukrivljenimi robovi, ter z enako oblikovno izdelanimi robovi zadnja stranice. Zadnji del je je odet v mat površino, kar še podarja odlično izdelava, kompaktnega in elegantnega ohišja. Lepo zaobljeni robovi pa dajejo občutek, kot da je telefon tanjši kot dejansko je. Xiaomi 11T je telefon kvalitetne izdelave in ne preveč velike teže. Mat bela površina zadnjega dela daje tudi bolj oprijemljiv občutek za precej dobro izkušnjo pri rokovanju z njim. Dodatni bunus je tudi odpornostjo mobilnika na vdor vlage.

Odličen AMOLED zaslon

Prednji del je seveda rezerviran za odličen zaslon v AMOLED tehniki. Je izredno svetel, barve so izrazite, s frekvenco osveževanja 120Hz. Diagonale 6,67-palcev narekuje tudi velikost samega aparata. Kot omenjeno ima enak zaslon kot njegov zmogljivejši brat 11TPro, in je seveda za uporabnike odlična izbira.

Kamerski del na zadnjem delu kar izstopa, tako da priporočamo uporabo etuia. Seveda je izboklina tu z namenom, saj trojček kamer glede na dimenzije celega aparata potrebuje nekaj prostora. Kot pri zaslonu je tudi kamerski del isti kot pri izvedbi Pro. Najbolj izstopajoča je seveda glavna s 108MP, ki se ji pridruži še skromnejša ultraširoka z 8MP. Tretja je namenska za zajemanje makro posnetkov s 5M . Prednja selfie kamera pa ima senzor s 16 MP.
Posebej za glavno velja da daje odlično kakovost fotografij, tako pri polni dnevni svetlobi in tudi v malce slabših svetlobnih pogojih . Tudi videoposnetki za katere skrbi glavna kamere so kvalitetni.

Glavna kamera s 108MP ,kamerski trojček enak kot pri PRO verziji

Razlika s Pro različico pa se prične pri samem jedru. Pri Xiaomi 11T, ki je drugače po ostalih specifikacijah zelo blizu 11T Pro, so zamenjali čipset Snapdragon 888 za Mediatekov Dimensity 1200 5G. Za podporo delovanju ima na voljo 8MB delovnega spomina. Delovanje je stabilno in je tudi dovolj zmogljiv, delovanje pa je v zadovoljivo tudi pri daljših obremenitvah.

Trenutno nameščeni uporabniški vmesnik MIUI 12 je na voljo pri Xiaomiju že kar nekaj časa in je že precej znan. Android v osnovi seveda narekuje osnovno uporabo, a je MIUI enostaven in s tem odličen za uporabo. MIUI 12 ima na voljo tudi ogromno možnosti osebnih prilagoditev tem in skoraj celoten meni lahko uredite zares po svoje.

V osnovnem kompletu dobimo hitri polnilnik s 67W in kabel USB –C. Priložen je tudi silikonskim zaščitni etui. Slednji je bonus, ki ga nismo deležni pri večini konkurence.

Xiaomi 11T ima vgrajeno baterijo s 5.000 mAh, ki je enake kapacitete kot pri 11T Pro. Razlika je seveda v porabi in posledično vzdržljivosti. Avtonomijo ima zelo dobro in brez problema bo zdržal dva dneva redne uporabe. Mobilnik seveda odpira hitro polnjenje. Če imate na voljo le pol ure časa za polnjenje, bo telefon v tem času dosegel 86 % izpraznjenosti. V 40 minutah pa bo dosegel polno napolnjenost baterije.

Matirana površina zadnjega dela

Kot predstavnik srednjega razreda se Xiaomi 11T lahko pohvali as komponentami višjega razreda. To so zares odličen zaslon in kvaliteten kamerski del . Oboje z istimi specifikacijami najdete pri Pro verziji. Tudi na zunaj ga ne boste ločili od zmogljivejšega modela. Razlikuje se po procesorskem delu , ki je nekoliko manj zmogljiv, a obenem bolj prijazen do porabe baterije. Prednost je seveda večja avtonomija, ter jasno manjša cena. Brez zadržkov lahko prejme naziv zares odličen nakup glede na ceno.

Pin It on Pinterest

Share This