Telemach 5G je specifičen pametni telefon, izdelan po zahtevah naročnika. V tem primeru je naročnik mobilni operater in od tu tudi njegovo ime. Ta segment je tudi ena od posebnih niš, saj s tem operater z izjemno ugodno cenovno ponudbo lahko dodatno promovira svoje storitve. Je predstavnik nižjega razreda, a ne glede na to, bo zadovoljil marsikaterega uporabnika.

Telemach 5G oblikovno sledi linijam ostalih mobilnikov na trgu, seveda z nekaj lastnimi oblikovnimi posebnostmi. Po uporabljeni programski platformo sodeč, pa prihaja od kitajskega proizvajalca telekomunikacijske opreme in mobilnikov ZTE.

Matirano sivo plastično ohišje zadnjega dela

Zaobljeni robovi in zadnji del plastičnega ohišja so matirano sivi. Površina je na otip prijetna in nedrseča ter ni občutljiva na prstne odtise. Na zadnjem delu izstopa velik okrogel otok za kamere. Nakazuje sicer štiri odprtine, a je kamera za snemanje le ena, druga je senzorska, v tretji je LED bliskavica, ena odprtina pa je opremljena le s sliko kamere.

Z dimenzijami 163.5 x 75.2 x 8.5 mm in velikostjo zaslona 6,5 palca spada nekje v sredino ponudbe mobilnikov. Njegova teža s 197g pa bi bila glede na osnovo lahko nekoliko lažja, je pa res, da ima kar obilno baterijo s kapaciteto 5000 mAh. Po njeni zaslugi in zaslugi manj zmogljivega hardverja ima mobilnik kar dobro avtonomijo. Pogrešali smo podporo za malce hitrejše polnjenje baterije, a tega v tem razredu res ni za pričakovati.

V kompletu je poleg polnilca in kabla še silikonski ovitek

V kompletu dobite poleg polnilnega kabla in polnilnika z 10 W moči tudi silikonski ovitek. Slednji je dobrodošla dodatna oprema, ki jo bo skoraj vsak uporabljal.

Priključek za polnjenje telefona je tipa USB-C in kot sedaj že skoraj posebnost, ima tudi še klasičen priklop za slušalke, kar je zopet za pohvaliti. Tipke za glasnost in vklop so na desnem robu, vložišče za dve kartice SIM pa na spodnjem robu, kot tudi priklop USB-C
Kamerski otok na zadnjem delu aparata sestavljajo glavna kamera s 50MP senzorjem, ter senzorska kamera za globino z 2MP in bliskavica LED. Torej je kamera v bistvu ena sama, ki je glede na cenovni razred primerna in dokaj solidno opravlja svoje poslanstvo. Na prednji strani pa je na zgornji strani zaslona še selfie kamera s 5MP. Selfie kamera na prednjem delu je tudi cenovnem razredu primerna in ima svoje omejitve. Video posnetki so seveda v tudi mejah, ki jih dopušča kvaliteta kamer.

Štiri odprtine, ena akmera

Prednji del zaseda 6,5-palčni zaslon klasične LCD izvedbe. Sama ločljivost zaslona je zadovoljiva, le nekaj barvne bistrosti mu manjka. Če ga seveda primerjamo z sedaj že precej pogostimi OLED zasloni pri drugih mobilnikih, a drugače čisto primerno cenovnemu razredu.

Programska platforma je Android 13 kot že omenjeno z uporabniškim vmesnikom MyOS13 proizvajalca ZTE. Vmesnik je poznane zasnove, sploh za vse uporabnike Android mobilnikov. Dovolj podobna menijska struktura, kot jo uporabljajo tudi drugi proizvajalci bo uporabniku precej olajšala spoznavanje z novim mobilnikom.

Dobro poznan uporabniški vmesnik

Procesor Unisoc T760 omogoča zmerno obremenitev in dovolj tekoče delovanje z osnovnimi operacijami. Kot je v imenu omenjeno ima tudi podporo peti generacijo mobilne telefonije. Opremljen je s 4 GB delovnega spomina, ki ga lahko po potrebi razširi za dodatnih 4GB, ter 128 GB pomnilnika za shranjevanje datotek.

Telemach 5G telefon odlikuje velik zaslon, vzdržljiva baterija in seveda podpora 5G. Poleg tega ponuja dovolj spodobno opremo za zelo nizko in sprejemljivo ceno. Če prinesite svoj star pametni telefon dobite pri Telemachu 5G telefon celo že za 1 EUR, seveda z vezavo za 24 mesecev .

Pin It on Pinterest

Share This