S23 je osnovni model letošnje serije S in je tudi oblikovno popolnoma v stilu nove serije, tehnična dovršenost pa je zapisana v njegovih genih. Glavni atributi nove serije so poleg procesorske zmogljivosti zagotovo tudi odlične karakteristike kamer.

Pri zunanjosti nove serije S tudi tokrat niso veliko spreminjali. Prednji del ostaja v celoti namenjen zaslonu, na zadnjem delu pa je sedaj nekoliko bolj poudarjena vsak kamera posebej, s tremi izrazitimi velikimi krogi za vsako kamero. Zadnji del ohišja je sedaj proti prejšnjem modelu precej bolj uglajen saj je nekoliko bolj dovršene površinske obdelave. Površina je matirana, medtem ko so robovi v bolj sijoči, metalni izvedbi. Ohišje je tudi odporno na vdor prahu in tekočin razreda IP68.

Matirana zadnja stranica

Galaxy S23 je opremljen s 6,2-palčnim zaslonom tipa Dynamic AMOLED in je iste velikosti kot na lanskem modelu S22. Ukrivljeni robovi zaslona pa so na žalost stvar preteklosti. To je bila ena lastnosti ki je serijo S na prvi pogled ločevala od povprečnih mobilcev. Drugače pa je zaslon zelo kvaliteten, odličnih specifikacij in tudi v praksi se več kot dobro izkaže.

Odločen Dynamic AMOLED zaslon

Novinec je na zadnjem delu opremljen s sistemom treh kamer. Sicer dobra kombinacija, a je v enak tistemu, iz prejšnjega modela. Po proizvajalčevih specifikacijah ima Galaxy S23 kamere praktično enakih specifikacij kot lanski S22, doživele so le programsko nadgradnjo. Glavna kamera ima senzor s 50 MP, kamera za ultra širok zajem s 12 MP, ter telefoto kamera senzor z 10 MP. Telefoto kamera omogoča 3 kratno optično približevanje in 10 kratno digitalno.

Kamerski trojček

Zadnji komplet treh kamer je torej dobro poznan že od prej, medtem ko je prednja selfie kamera le doživela nadgradnjo senzorja, ki ima sedaj senzor z 2MP. Ne glede na minimalno nadgradnjo pa kamere zaslužijo pohvalo in so v samem vrhu sedanje ponudbe mobilnikov. Za izpostaviti pa je tudi nočno fotografijo.


Vezni nabor je končno tokrat tudi za naše tržišče Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 2, sam vrh v trenutni procesorski ponudbi. To seveda pomeni da opravlja tudi najzahtevnejše programske naloge z odliko. Mobilnik ima osnovno konfiguracijo z 8 GB delovnega spomina RAM in 128 GB osnovnega pomnilnika. Ta se tudi največ ponuja pri naših operaterjih, saj je tudi najugodnejša.

Galaxy S23 ima nekoliko zmogljivejšo baterijo glede na S22, sedaj s kapaciteto 3.900 mAh. Vzdržljivost aparata je seveda na solidnem nivoju, ni pa bistveno daljša, predvsem na račun njegove večje zmogljivosti. Kljub temu zdrži več kot dan aktivnejše uporabe.

Android 13 je programska osnova 23-ke, na katerem deluje uporabniški vmesnik Samsunga OneUI 5.1 . Najnovejše Android programsko okolje, kar se spodobi za mobilnik višjega razreda.

Novi S 23 je sicer zares zmogljiva naprava, a kakšne bistvene nadgradnje od lanskega modela nima. Pričakovali smo kaj več sprememb ali kakšno tehnološko noviteto. Sploh glede na to, da je že nekaj predhodnih nadgradenj bilo minimalnih. Ali je to dobra ali slaba novica, pa bo seveda pokazal

Pin It on Pinterest

Share This