Samsung Galaxy S23FE je zadnji izdani mobilni telefon iz serije S23 in kot tak je nekakšen povzetek te serije. Ima malce večji zaslon kot S23, ista je glavna kamera ter z za odtenek manjšo zmogljivostjo, a še vedno ponuja vse glavne lastnosti serije S23.

Po manjku FE izdaje v seriji 22 je zopet na voljo ta različica telefona. Torej direktni predhodnik je S21 FE, in po nekaterih lastnostih sta si zelo podobna. Ostaja zaslon enake velikosti in specifikacij, na žalost pa ne tudi teža mobilnika. Je pa precej bolj prestižnega videza, a žlahtnejši materiali uporabljeni pri izdelavi ohišja očitno dodobra pripomorejo k teži.

Odličen AMOLED zaslon

Zaslon je Izvedbe Dynamic AMOLED 2X, z diagonalo 6,4-palcev, s podporo HDR10+ in hitrostjo osveževanja 120 Hz. Ločljivost je tudi enaka z 1.080 x 2.400 slikovnih pik (411 ppi). Ima seveda odličen prikaz barv in svetilnost, kar je odlika AMOLED zaslonov. Čitalnik prstnih odtisov je nameščen pod zaslonom.

Na zunaj S23 FE povzema vse značilnosti serije S23. Raven prednji in zadnji del, malenkost zaobljeni rob z metalnim okvirjem. Zadnji del je v mat izvedbi barve pod stekleno površino in celota izgleda zelo elegantno. Kar bi mu lahko očitali je le precejšnja teža, katera kar nekoliko izstopa iz povprečja.

Nekoliko debelejši kovinski stranski rob, oblikovni detajl serije S23

Zadnji del je lepo krasijo tri izpostavljene leče kamer. Sklop kamer na zadnjem delu je na zunaj videti kot kopija S23, a je enaka le glavna kamera s 50 MP.  Drugi dve sta povzeti od predhodnika S21 FE. Kamera za ultra širok zajem fotografij ima senzor z  12 MP, ter telefoto kamero s 3-kratni optičnim približevanjem in senzorjem z 8 MP.

Prednja kamera za slikanje selfijev je opremljena z 10MP senzorjem in je sedaj novejšega izvora . Na splošno je kamerski del dober, izstopa pa seveda glavna kamera, katere fotografije in videi so odlične kvalitete. Tudi fotografije pri šibki svetlobi se izkaže in posnetki so odlični, kot se to spodobi za serijo S.

Trojček kamer z odlično glavno kamero

Srce aparata je nabor glavnega vezja Exynos 2200. Samsungov hišni nabor in je bil uporabljen že v prejšnji seriji, S22. Kljub temu, da je za generacijo starejši, je še vedno izjemno zmogljiv hardver in S23 FE nima problemov z zmogljivostjo.

Galaxy S23 FE je sedaj opremljen z 8 GB delovnega spomina RAM in osnovno verzijo 128 GB spomina za shranjevanje podatkov. Obstaja tudi varianta z 256 GB. Pri nas bo v večini na voljo verzija 8 GB/128 GB. Deluje na programski osnovi Android 13 z uporabniškim vmesnikom Samsung One UI 5. Poznana osnova, ki jo uporabljajo vsi Samsungovi mobilniki.

Zadnji del z bleščečo stekleno ploskvijo

Galaxy S23 FE ima enako baterijo kot S21 FE, s kapaciteto 4.500 mAh. Baterija omogoča delovanje mobilniku tja do dva dneva. Podpira sicer hitro polnjenje do 25 W, a v osnovnem paketu ni polnilnika. To je posledica ‘eco-prijaznega’ kompleta, a glede na skromno močno hitro polnjenje, bi lahko bil v kompletu, kar velja tudi za druge nove mobilnike Samsung.

Samsung Galaxy S23 FE prinaša serijo S23 v še eni obliki, tudi cenovno nekoliko bolj dostopni. Na videz ima vse oblikovne poteze serije S23, z nekaj malega popravkov. Procesorsko je sicer za generacijo starejši, a je še vseeno odličen pametni mobilni telefon z odličnimi zmogljivostmi.  

Pin It on Pinterest

Share This