FE (Fan Edition) je zadnji izdani mobilni telefon iz serije S21 in združuje večino bistvenih elemente serije S. To so tudi njegove glavne prednosti pred tekmeci. Na kratko-zaslon, kamere in seveda zmogljiv hardver. FE pa je tudi nekoliko ugodnejši predstavnik serije S, kar pa pomeni tudi nekaj kompromisov.

Oblikovno povzema značilnosti serije S21. Raven prednji del z zaslonom, malenkost zaobljeni robovi z ravno tako malce zaobljenim metalnim okvirjem. Zadnji del je lepo oblikovan z elegantno izbočenim kamerskim delom. In tu je opazna razlika med čistokrvnimi S-i. Na izgled nič kaj elegantna plastična mat površina, ki pa je sicer na otip prijetna.

Odličen zaslon AMOLED 2X

Od glavnih značilnostim pa začnimo pri zaslonu. Galaxy S21 FE ima enak zaslon kot Galaxy S21. Izvedbe Dynamic AMOLED 2X, z diagonalo 6,4-palcev, z izvorno podporo HDR10+ in hitrostjo osveževanja 120 Hz. Ločljivost je tudi enaka z 1.080 x 2.400 slikovnih pik (411 ppi), podpira pa tudi funkcijo Always-on. Že legendarno odličen prikaz barv in svetilnost AMOLED zaslonov, ki jih ima Samsugova serija S.

Sklop kamer na zadnjem delu je na zunaj videti kot kopija S21, a je po hardverju identičen kot pri predhodniku Galaxy S20 FE. Primarna kamera z 12 MP senzorjem, kamera za ultra širok zajem fotografij z 12 MP in 8 MP tele kameras 3-kratni optični zoom. Tudi prednja kamera za slikanje selfijev je enaka kot pri predhodniku, z 32MP senzorjem. Tudi pri samsungu kamer ne oglašujejo kot zmogljivejših .Izboljšana naj bi bila programska oprema za obdelavo slik in videa. Aplikacija za kamero pa je po uporabniškem izgledu enaka, kot jo imajo vsi ostali mobilniki Samsung.

KAmerski sklop na zadnjem delu

Kljub vsemu pa so fotografije z 12 MP iz glavne kamere Galaxy S21 FE zares odlične. Detajlov je veliko, kontrast je visok, dinamični razpon pa zelo dober. Tudi fotografije pri šibki svetlobi iz glavne kamere so odlične. Vse, kar pristaja seriji S.

Galaxy S21 FE 5G uporablja nabor glavnega vezja Snapdragon 888 5G Qualcomm. Snapdragon 888 je eden najboljših na trgu in je uporabljen pri marsikaterem od najboljših mobilnikov na tržišču. Tudi pri S21. Galaxy S21 FE 5G je na voljo v treh različicah, z 6GB delovnega spomina RAM in 128GB za shranjevanje podatkov, ter 8GB/128B ali 8GB/256GB. Pri nas bo v večini na voljo v prvi s 6GB/128GB. Na žalost opcija FE ne podpira več razširitve microSD.

Poznani Samsungov uporabniški vmesnik One UI 4

Samsung Galaxy S21 FE na programski osnovi deluje na Androidu 12 z uporabniškim vmesnikom One UI 4. Poznana osnova, ki jo uporabljajo vsi Samsungovi mobilniki.

Galaxy S21 FE 5G uporablja za prostoročno telefoniranje in glasno predvajanje glasbe dva zvočnika, tako kot vsi telefoni Galaxy S21. Prvi je nameščen za zaslonom, blizu selfie kamere. Za ojačitev zvoka se uporablja kar ploskev zaslona. Drugi, močnejši zvočnik je na spodnjem robu.

Galaxy S21 FE ima enako baterijo kot S20 FE s kapaciteto 4.500 mAh. Zmogljiva baterija vam bo omogočila delovanje vsaj dva dneva. Podpira hitro polnjenje do 25 W, a ker v osnovnem paketu ni polnilnika. Tega boste morali dokupiti, v kolikor ga še nimate. To je posledica ‘eco-prijaznega’ osnovnega kompleta, ki vsebuje le polnilni kabel in nekaj papirja.

Dovolj tanek in lahek

Samsung Galaxy S21 FE 5G je odličen pametni telefon z vrhunskimi funkcijami. Cenovna ugodnost prinaša največji kompromis v uporabljenih materialih ohišja. Na pogled izgine pridih višjega razreda. Oblika pa je povzeta po seriji 21 in je stvar osebnega pogleda.

Pin It on Pinterest

Share This