Redmi Note 13 Pro+ 5G je paradni konj v seriji Redmi Note. Je najbolje opremljena različica serije Redmi Note 13 in se trenutno spogleduje s premium modeli čeprav izhaja iz bolj nižjecenovne serije pametnih telefonov. Za Redmi Note 13 Pro+ 5G bi lahko rekli, da je zanimiva alternativa mobilnikom iz višjega razreda.

Oblikovno se postavlja ob rob ostalim Xiaomijevim mobilnikom, spominja na serijo Xiaomi 12. Stranski robovi so lepo zaobljeni tako spredaj kot zadaj in že na pogled deluje zelo kompaktno. Barvno kombiniran zadnji del sploh pri svetlejših barvah poudarja posebnost aparata. Sploh pa barvna kombinacija v večinski vijolični barvi. Ohišje Pro+ verzije je sedaj odporna tudi na vdor tekočin in prahu po standardu IP68.

Zanimive barvne različice Redm Note 13 Pro+

Zaslon je zares odličen in je ena glavnih odlik mobilnika. Tipa AMOLED z diagonalo 6,67 palca in zaščito Gorilla Glass Victus. Ima zaobljene stranske robove, kar pristoji višjemu razredu in je tudi dodaten plus primerjavi s konkurenco.

Na zadnjem delu aparata sta izpostavljeni dve kameri, celoto pa sestavljajo tri kamere. Glavna kamera je zagotovo glavni adut mobilnika. Opremljena je s senzorjem z 200 MP, s podporo avtomatskega ostrenja in stabilizacijo slike. Slike so odlične kvalitete in tudi v slabših svetlobnih pogojih ne razočara.

Odličen zaslon z zabljenimi stranskimi robovi

Druga bolj izpostavljena je je širokokotna s 8 MP, sledi pa ji še makro, za bližnje posnetke z 2 MP. Slednji dve ne predstavljata noben presežek in povprečno solidno opravljata svoje poslanstvo. Pohvalna odločitev za super 200MP glavno kamero, a v primerjavi z njo sta ostali dve nekoliko kvalitetno podhranjeni.

Prednja selfie kamera ima senzor s 16 MP. Slike in videi so srednje kvalitete in ravno ne izstopajo, še posebej v nekoliko manj dobrih svetlobnih pogojih. Tudi tu bi se zagotovo lahko pri proizvajalcu malce bolj potrudili.

Odlična glavna kamera z 200Mp senzorjem

Redmi Note 13Pro+ uporablja za programsko osnovo Android 13 na katerem je nameščen hišni uporabniški vmesnik MIUI14. Verzija dosedanjega hišnega uporabniškega vmesnika, ki v svoji vizualni osnovi spremlja ostale Androidne vmesnike in ponuja dovolj dobro uporabniško izkušnjo. Kot je omenjeno v imenu, pa tudi podpira delovanje v omrežju 5G.

Srce hardverja je vezni nabor je Mediatek Dimensity 7200 Ultra, ki omogoča zgledno tekoče delovanje programske opreme. Konfiguracija mobilnika, ki smo ga dobili na test je imela 12 GB delovnega spomina in 512 GB spomina za shranjevanje datotek. To je zelo zgledna konfiguracija in spomina je dovolj  in zato tudi ne podpira razširitve spomina s spominsko kartico, na voljo pa ima seveda tudi možnost delovanja z dvema karticama SIM.

Komplet pohvalno s hitrim polnilcem z 120W in zaščitnim ovitkom

Baterija s kapaciteto 5000 mAh zdrži do dva dneva zmerne uporabe. Predvsem pa navdušuje  podpora za hitro polnjenje s 120 W moči. V osnovnem paketu je tudi priložen polnilnik 120W, kar je dodaten bonus. Žično polnjenje tako poteka od izpraznjenega akumulatorja do polnega približno 20 minut. Sicer ne podpira brezžičnega polnjenja a izredno hitro polnjenje in priložen primeren polnilec to vsekakor odtehta.

V osnovnem paketu dobimo kot omenjeno polnilnik za hitro polnjenje s 120 W moči, kabel za povezavo, ter tudi zaščitni silikonski ovitek. Sledni je nekoliko neposrečene izvedbe, saj je odprtina za kamerski del na zadnjem delu kar pretirano velika, kot da je od drugega modela.

Malce prevelika odprtina za kamere na zaščitnem ovitku

Redmi Note 13Pro+ 5G je odličen mobilnik srednjega razreda, ki kar sili v višji razred. Odlična glavna kamera s 200MP, izjemen zaslon, za nameček še z zaobljenimi robovi, izjemno hitro polnjenje in vodotesnost. Od višjega razreda ga loči le nekoliko manj zmogljiv procesorski del in srednja kvaliteta ostalih kamer. V kombinaciji z ugodna ceno je zagotovo zanimiva izbira.

Pin It on Pinterest

Share This