Poco F4 GT je telefon višjega razreda podznamke Xiaomi in je po svoji zasnovi namenjen igralcem iger na pametnih telefonih. A vseeno Poco stavi na razmeroma zadržano zasnovo v primerjavi z drugimi telefoni tega segmenta.

Sicer nekoliko bolj dinamično oblikovana hrbtna stran telefona da vedeti, da je to malce posebna naprava. Najbolj to odraža za bliskavico fotoaparata v obliki strele. Temno srebrna različica nekoliko manj izstopa, medtem ko rumeni model zagotovo na prvi pogled kaže svoje usmeritve. Modulu s trojno kamero pa se še lahko dodatno osvetli pri igranju iger ali pri dohodnih klicih, sporočilih, ter pri polnjenju telefona

Zadnji del nekoliko nakazuje njegove korenine

Posebnost pa so tako imenovani sprožilni gumbi na desnem robu F4 GT. Vklopite jih tako, da pritisnete sosednja stikala. Ko niso v uporabi, so lahko gumbi poravnani s stranicami. Gre za posebno zasnovo, predvsem zanimivost. So pa ti stranski gumbi namenjeni igranju iger, da dobite občutek kot pri igralni konzoli.

Poco na žalost nima 3,5 mm priključka za slušalke, čeprav si predani igralci mobilnih iger ponavadi želijo priklopa svojih igralski izkušnji namenjenih slušalk . Vgrajene pa ima zato celo štiri zvočnike, ki odlično opravljajo svoje poslanstvo. Nahajajo se na zgornjih robovih zgornjega in spodnjega dela telefona.

Posebne tipke na stranskem delu

Noben igralni telefon ni popoln brez zaslona z visoko hitrostjo osveževanja in F4 GT tu ne razočara. 6,67 palčnim zaslonom AMOLED izvedbe, s hitrostjo osveževanja 120Hz z razmerja 20:9, je zares odličen. S hitrostjo vzorčenja na dotik 480 Hz je zelo odziven, igre pri visokih nastavitvah hitrosti osveževanja pa se tekoče predvajajo, čeprav je to odvisno tudi od ostale hardverske opreme.

Delovno jedro mobilnika je najnovejši vezni nabor Snapdragon 8 Gen 1, kar ga postavlja med zmogljivejše naprave. Proizvajalec je ponudil dve različici, 128 GB ima 8 GB RAM-a, medtem ko ima model s 256 GB je bogatih 12 GB RAM-a. Seveda bi si vsi želeli verzijo z 12 GB, a večine ponudbe bo pri nas verjetno z manj delovnega spomina.

Odličen zaslon

Tehnologija LiquidCool 3.0 naj bi preprečila, da bi se telefon pod obremenitvijo preveč segrel. V celoti je zasnoval tako, da sta polnilna enota baterije in procesor čim bolj oddaljena drug od drugega, nad vsakega pa je postavil parne komore, da bi povečali hlajenje. A telefon se bo zagotovo nekoliko segrel, če se boste daljši čas igrali in še izdatno s priključenim kablom za polnjenje.

Baterija kapacitete 4700 mAh sicer ni kaj posebno zmogljiva, sploh če ga z igranjem iger bolj obremenjujemo. Se pa lahko pohvali z izredno hitrostjo polnjenja baterija, podpira do 120 W hitrega polnjenja preko kabla. Izpraznjen telefon se lahko napolni v dobrih 20 minutah.

Mobilnik pa ne podpira brezžičnega polnjenja, vendar med igranjem iger vseeno ne morete ravno brezžično polniti telefona. Klasična kabel možnost s 120 W pa je tako hitra, da te funkcije ne boste pogrešali.

Zmogljiv telefon za zmerno ceno

Glavni senzor s 64 MP dela dokaj dobre fotografije, sploh v dobrih pogojih so posnetki ostri in jasni. Ultraširoka kamera z 8 MP je v osnovi manj zmogljiva kot glavna kamera in to se kaže pri kvaliteti slik. Makro z 2 MP pa sploh ni kvalitativni presežek.

Kamera za selfije z 20 MP ustvari bolj zbledele slike, sploh pri šibki svetlobi, vendar zadostuje za video klice, občasne seje za selfije in vse igre, ki uporabljajo sprednjo kamero.

Poco F4 GT ima odlične specifikacije strojne opreme glede, sploh glede na ceno . Procesorski del je vrhunski poleg tega pa še zaslon in zvočniki. Ljubitelji iger imajo na voljo tudi posebne tipke in nekaj programske opreme namenjene podpori igranju iger. Poco F4 GT podpira še eno najhitrejših polnjen baterije, seveda s primernim priloženim polnilcem. Je pa tudi na videz dovolj uglajen za vsakodnevno uporabo.

Pin It on Pinterest

Share This