Robotski sesalnik iRobot Roomba Combo 8+ je odličen hišni pomočnik, odlikujejo ga napredne funkcije in postaja s samočistilno funkcijo, za praznjenje koška robota. Njegovo osnovno poslanstvo, avtomatsko sesanje opravlja odlično na voljo pa ima tudi mokro brisanje tal.

Robot lahko nadzirate s svojim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Ko namestite aplikacijo in vzpostavite povezavo WiFi, ga je potrebno nekaj časa pustiti na bazni postaji, da se napolni in prenese najnovejše posodobitve. Nato je pripravljen za uporabo. Prvih nekaj sprehodov mora preslikati vašo hišo in raziskati območje. Zato seveda potrebuje nekaj več časa

Samostojno izogibanje oviram

Robot je opremljen s številnimi varnostnimi funkcijami in ima zaščitne mehanizme, ki preprečujejo, da bi se ustavljal na neravnih površinah in na raznih ovirah. Za zaznavanje ovir je opremljen tudi s kamerami,  da se izogne prisilni ustavitvi zaradi zapletenih kablov ali kakšne druge neprehodne ovire za robota. A kljub vsej tehniki je ob njegovih prvih sprehodih dobro, da ste v bližini, da odkrijete kje vse se lahko zaplete.

Lahko se  tudi osredotoča na predele, ki potrebujejo več pozornosti in čiščenja. Na ta način lahko učinkovito očisti bolj izpostavljene površine. Preproge v osnovi niso težava, vendar če je le ta zelo debela in ima dolge niti lahko pride do problemov. V izogib zaustavitvi je pri takih preprogah potrebno omejiti gibanje robota.

Gumijaste kratče za pobiranje smeti in stranska metlica

Robotski sesalniki Roomba Combo i8+ uporablja pri sesanju sistem dveh nasproti vrtečih gumijastih krtač Dobro se izkažejo tako na ravnih površinah, kot tudi na neravnih površinah. Z vrtenje v nasprotnih smereh krtači vodita smeti v režo med njima, od koder jih tok zraka odnese v košek za smeti. Rebrasta površina pobira drobce smeti in preprečuje, da bi padali nazaj na tla. Obenem površina preprečuje vozlanje las in vrvic po zunanjem obodu. Popolnoma se seveda temu ne moremo izogniti. Stranska metlica poskrbi, da Roomba učinkovito očisti predele okoli pohištva, ob stenah, vogalih in drugih težje dostopnih mestih. Njen namen je metanje smeti pod krtači, da ju ti lahko poberejo.

Za brisanje tal uporabimo dodaten košek, ki je opremljen s posodico za čistilo. Na njem je nameščena krpa, vse je priloženo osnovnemu kompletu. Mokro brisanje tal je na voljo le, ko je robot na trdi podlagi. S kamero prepozna površine s preprogami ali tekstilnimi talnimi oblogami in prepreči, da bi jih krpa po nepotrebnem močila. Je pa kljub temu še vedno potrebno biti pozoren na ovire, če želimo da dobro opravi svoje delo. V kolikor robot briše površine je potrebno krpo redno čistiti, saj se bistven element pri brisanju tal.

Dodatna posodica za čistilo in s krpo za brisanje tal

Priključna postaja je opremljena s samočistilno funkcijo. Ko se robot vrne na začetno pozicijo mu postaja izprazni posodo za smeti v vrečko. Ta je nameščena v predalu postaje in je dovolj velika, da lahko le občasno preverimo koliko je polna za menjavo. Vsekakor pa je potrebno občasno tudi preveriti stanje spodnjega dela robota,  po potrebi očistiti metlico, krtači in filter.

Samočistilna postaja z vrečko za smeti

iRobot Roomba Combo i8+ je odličen pomočnik pri rednem čiščenju. Ima vgrajen pameten sistem za odkrivanje ovir in se tudi odlično premika po neravnih površinah. Odlikujejo ga priključna postaja z samočistilno funkcijo za praznjenje posodice s smetmi.

Pin It on Pinterest

Share This