Huawei je na trgu prestavil zopet eno odlično kolekcijo pametnih ur. Tokrat je nadaljevanje že do sedaj uspešne linije GT. Nova generacija z oznako GT 4 prihaja v nekaj različnih izvedbah in je tehnološko zelo napredna pametna ura s klasično modernim videzom.


Watch GT 4 je na voljo v moški in ženski izvedbi, obe različici pa imata okroglo obliko zaslona. Okrogla oblika je klasika pri ročnih urah in tako GT 4 že s samo obliko predstavlja zelo brezčasni dizajn. Vseeno pa prinaša pridih modernosti, in to v vseh svojih izvedbah. Moška ura je nekoliko večja s 46 mm premera, manjša ženska pa ima 41 mm premera. Obe pa prihajata v nekaj različnih variantah, bolj natančno moška v štirih in ženska v treh.

Elegantna ura z veliko funcij


Materiali uporabljeni za izdelavo ohišja in paščkov uporabljeni so odlični, ravno tako je izdelava. Pri izdelavi so se posvetili tudi detajlom, kot so napisi na gumbih. To daje izdelku dodaten pečat žlahtnosti. Moška ura, kovinskega videza je na voljo v štirih barvnih kombinacijah. Tri imajo kombinacijo kovinskega ohišja in paščka iz umetnega materiala. Četrta kombinacija pa je popolnoma kovinska, torej tudi pašček. Medtem ko je ženska izvedba ena z usnjenim paščkom in dve s kovinskim. Seveda pa imajo vse tudi sistem za hitro menjavo paščkov. Tako lahko tudi po svoje prilagodimo izgled.


Tokrat smo testirali žensko različico, kombinacijo srebrne in zlate barve s kovinskim paščkom. Izjemno elegantna izvedba, manj športna a vseeno primerna za vsakodnevno uporabo. S premerom ohišja 41 mm in stilsko dovršenim detajlom prehoda med ohišjem in paščkom je že na prvi pogled pravi ženski modni dodatek. Klasičen in eleganten dizajn dopolnjuje obroba krone, ter gumbi v zlati barvi. Tudi pašček je v isti barvni in materialni izvedbi. Izdelava ohišja in paščka pa je kot omenjeno na vrhunskem nivoju.

Dovršeni detajli


Na zadnjem delu izstopa oko senzorja za spremljanje telesnih funkcij Senzor na zadnji strani ure, ki spremlja srčni utrip in nasičenje z kisikom v krvi, je sedaj še dodatno tehnološko nadgrajen. Na voljo je tudi senzor zračnega tlaka. Seveda tudi brez satelitske navigacije GPS ne gre. Ohišje pa je vodotesno po standardu IP 68, tja do 30 m pod morsko gladino.


Okrogel AMOLED zaslon je zares odličen in lahko prikazuje tudi manjše detajle, tako je prikaz zelo realističen. Odlično je viden tudi pri močni dnevni svetlobi. Zaslonu pa je moč nastaviti svetilnost, kar lahko doprinese k daljši avtonomiji.

Z aplikacijo zdravje še dodadno razširjena funkcionalnost


Operacijski sistem je hišni Harmony OS 4.0 ki je dovolj prilagodljiva platforma za vse napredne funkcije ki jih ponuja serija GT 4. Na voljo precej širok nabor različnih funkcij, na voljo pa je tudi dodajanje aplikacij. Poudarek je na spremljanju vitalnih telesnih aktivnosti, zato je ura tudi opremljena z vsemi potrebnimi senzorji.


Na voljo so fitnes funkcije in spremljanje ostalih aktivnosti v povezavi z najrazličnejšimi senzorji. Na voljo pa je spremljanje vse od teka, kolesarjenja, pa do plavanja in še kaj bolj posebnega se najde. Nova serija GT 4 je opremljena z nadgrajenim algoritmom za spremljanje vašega srčnega ritma TruSeen 5.5+, ki prinaša večjo natančnost in učinkovitost pri analizi učinkovitost vadbe in dnevnega spremljanje zdravja.

Kot ura in eleganten modni dodatek


Nova funkcija je štetje kalorij, ki spremljanje primanjkljaja in za pridobivanja ali izgube kalorij. Tako vam ura pomaga spremljati vnos kalorij, pri tem pa upošteva vašo tudi vadbeno dejavnost. Tako vas usmerja vas k ciljem s spodbujanjem ravnotežja med zdravo prehrano in pravilno vadbo.
Na uri je seveda moč spreminjati številčnice, ozadja in prilagajati prikazane funkcije po želji uporabnika. Vse dopolnjuje še kombinacija z aplikacijo Huawei Zdravje nameščeno na vašem telefonu. Preko nje lahko bolj natančno spremljate vse funkcije in vadbe, in še nekoliko bolj prijetno za uporabo. Aplikacijo lahko namestite na vsa mobilne telefone z različnimi platformami tako, da omejena le na Huawei oziroma Android izdelke.


Po proizvajalčevih navedbah nova generacija GT 4 zdrži brez polnjenja tja do dva tedna. Seveda se z aktivno uporabo zaslona in različnih senzorjev ta čas hitro manjša, a kljub temu zdrži tja do tedna brez polnjenja.


Watch GT 4 je nova verzija odličnih pametnih ur Huawei. Je tako modni dodatek za vsakodnevno uporabo kot tudi za bolj elegantne priložnosti. Tehnološko dovršen in odličen spremljevalec dnevnih in fitnes aktivnosti. Izbrani materiali in barvne kombinacije ter odlična izdelava, tudi detajlov potrjujejo predanost proizvajalca ostati v samem vrhu v segmentu pametnih ur.

Pin It on Pinterest

Share This