Huawei je za zaključek leta na trg poslal novo ročno uro za spremljanje aktivnosti. Je čisti športnik po duši in to kaže že po samem izgledu. Ohišje iz umetnih mas nosi krono s poudarjenimi minutami, športni izgled pa dopolnjuje silikonski pašček. Obenem se pametna ura lahko pohvali tudi s tehnološko dovršenostjo aplikativnega dela in odlično avtonomijo.

Watch GT 3 SE je na voljo v dveh barvnih različicah. Temnejši črni in svetlejši sivi kombinaciji. Obe različici imata okroglo številčnico, oziroma okrogel zaslon z diagonalo 1.43 palca, oziroma slabih 4 cm. Z ohišjem skupaj meri 46 mm. Materiali uporabljeni so športni uporabi primerni. Velja tako za ohišje kot pašček, ter tudi steklo zaslona. Izdelava je kvalitetna, a mogoče na pogled malce preveč cenene plastike, sploh za tako dovršen izdelek.

Odličen zaslon, jasen prikaz

Ohišje ure je vodotesno tja do 50 m pod vodno gladino. Zaradi stranske odprtine za senzor zračnega tlaka ima vgrajen še dodatno funkcijo odstranjevanja vlage iz odprtin. Tam je vgrajen tudi zvočnik za predvajanje glasbe, ki prijetno preseneti z glasnostjo predvajanja glede na velikost naprave. V spomin ure pa je moč naložiti kar nekaj glasbe, ki jo lahko preko brezžične bluetooth povezave predvajamo preko slušalk.
AMOLED zaslon na prednjem delu ponuja odlično viden prikaz. Tudi pri močni dnevni svetlobi je dovolj viden. Svetilnost je seveda moč nastaviti, omogoča pa tudi avtomatsko nastavitev glede na zunanje pogoje. Zaslon je tako kot pri ostali Huawei urah zelo kvaliteten in mu ni kaj očitati.

Senzor na zadnji strani ure, ki spremlja srčni utrip in nasičenje z kisikom v krvi, je sedaj še dodatno tehnološko nadgrajen. Na voljo je tudi senzor zračnega tlaka in tudi brez satelitske navigacije GPS ne gre.

Meni z različnimi applikacijami

Programska osnova nove ure je operacijski sistem Harmony OS 2.0 in ponuja dovolj prilagodljivo platformo. Že v osnovnem programskem paketu je na voljo precej širok nabor aplikacij. Veliko fitnes funkcij in spremljanje ostalih aktivnosti v povezavi z najrazličnejšimi senzorji. Na voljo je več kot 100 načinov vadbe, vse od teka, kolesarjenja, plavanja smučanja, pa tja do golfa in ostalih bolj nevsakdanjih načinih vadb.

V povezavi z aplikacijo Zdravje

Na uri je moč spreminjati številčnice, ozadja in prilagajati prikazane funkcije. Aplikativni dodatki se nalagajo preko aplikacije na mobilnem telefonu s katerim se povezuje brezžično preko bluetooth povezave. Z aplikacijo Huawei Zdravje ki jo namestite na svoj pametni telefon lahko še bolj natančno spremljate vse funkcije in vadbe. Aplikacijo lahko namestite na vse mobilne telefone z različnimi platformam, tako da niste omejeni le na Huawei oziroma Android izdelke.

Po tovarniških specifikacijah zdrži brez polnjenja tja do dva tedna, in to zmerne uporabe. Z aktivno uporabo zaslona in različnih senzorjev se ta čas zmanjša, povprečno pa smo lahko brez skrbi tja do tedna dni. Za segment pametnih ur z operacijskim sistemom je to odličen čas avtonomije. V poplavi pametnih ur na trgu je zagotovo lahko uvrstimo v vrh baterijsko vzdržljivih pametnih ur.

Prilagajanje prikaza po želji

Uro polnimo brezžično, preko magnetnega stojala, ki je priložen osnovnemu kompletu vključno s priključnim kablom USB.

Watch GT 3 SE je zadnja verzija odličnih pametnih ur Huawei. Te zasedajo sam vrh v obsežni ponudbi na trgu in GT SE ni izjema. Izbrani materiali bi bili sicer lahko malce boljši na videz, odtehta pa zagotovo odlična izdelava in tudi tehnološka dovršenost. Vzdržljivost baterije pametno uro postavlja pred konkurenti iz mobilnega sveta. Zagotovo pa je tudi cenovno zanimiva izbira.

Pin It on Pinterest

Share This