Huawei  Watch Fit 3 je lepo oblikovana športna ura, sicer manjše velikosti in zato primernejša za nežnejša zapestja. Na voljo je v veliko različnih barvnih vzorcih, da ne omenjamo paleto paščkov. S samo 26 grami je tudi  izjemno lahka z dobrim na funkcijskim naborom in vgrajenim GPS-om.

Huawei Watch Fit serija je sedaj oblikovno spremenjena, namesto pravokotne oblike je sedaj kvadratna, kar pa po drugi strani sedaj spominja na Apple Watch in ostale konkurente. 44-mm veliko aluminijasto ohišje z debelino 9,9 mm deluje zelo tanko, a obenem ni videti ceneno.

Pri ohišju izstopa velik vrtljiv stranski funkcijski gumb v rdeči barvi. Tako celoto nekoliko popestri in ji da malce samosvoj pridih. Ohišje je tudi vodo odporno do 50 metrov pod vodno gladino, primerna je tako za plavanje in seveda tuširanje po športnih aktivnostih.

Izstopajoš rdeč funkcijski gumb

Zaslon nove športne pametne ure je AMOLED izvedbe in nudi odlične kote gledanja, kontrast in seveda barve. Kljub drugačnemu razmerju stranic je zaslon sedaj večji. Pomembno pa je da je predvsem funkcijsko večji, pomeni širši , kar je bolj primerno za uporabo.

Testirali smo srebrno različico z najlonskim paščkom z ježkom, ta različica je zelo prijetna za nošenje. Obstajajo tudi druge možnosti tako silikonskih kot usnjenih paščkov, vendar priporočam najlon že zaradi videza športnosti.

Lepo izstopa sploh na nežnejših zapestjih

Fit 3 ima obsežen nabor funkcij za dobro počutje. Uporablja Huawei funkcije za spremljanje srčnega utripa TruSeen 5.5, ki jo najdemo tudi v Watch 4 Space Edition.  TruSleep 4.0. sledenje spanju ponuja oceno spanja skupaj s podatki o stopnjah spanja in različnimi ostalimi meritvami, privlačno sploh za tiste, ki imajo radi zelo podrobno statistiko. Fit 3 vključuje tudi merilnik stresa, ki oceni vašo dnevno dozo stresa. Obenem pa ponuja vodene dihalne vaje za zmanjšanje stresa.

Fit 3 ima vgrajen GPS za aktivnosti na prostem in podpira številne profile vadbe. Ima na voljo več kot  100 načinov za spremljanje vadb v povezavi s senzorjem srčnega utripa, spremljanje kisika v krvi SpO2 in GPS za spremljanje podatkov vašem gibanju. Z vizualnimi opomniki  vas opominja na neaktivnost, za nekoga nadležno, drugemu pa pride izredno prav.

Športno elegantna

Opremljena je s Huawei operacijskim sistemom HarmonyOS. Za uporabo je potrebno na vaš mobilni telefon namestiti Huawei aplikacijo Health, ki pa jo lahko naložite na vse vrste mobilnih naprav, tako Android kot Apple.

Huaweijeva osredotočenost na oblikovanje je privedla do lahke, in obenem konkurenčne športne pametne ure. Fit 3 jasno pokaže svojo identiteto, športnost. Ja lahka, ima zelo dobro življenjsko dobo baterije in tudi cenovno je zanimiva.

Pin It on Pinterest

Share This