Huawei je v sodelovanju s strokovnjaki za vrhunske zvočniške sisteme priznane firme Devialet izdelal prenosni bluetooth zvočnik s Huawei Sound Joy. Tako že po koreninah namiguje da ne more biti slaba izbira in v bistvu glede na njegovo velikost prinaša zelo veliko.

Že na prvi pogled in otip da vedeti, da gre za kvalitetno napravo. Sound Joy je oblečen v material s tkano teksturo, obdan z barvno usklajenimi mat plastičnimi robovi na obeh koncih. Eden od plastičnih zaključkov je oblikovan kot stojalo v primeru, da imamo zvočnik postavljen pokonci. Drugi ima vgrajen LED obroč, ki ob delovanju zvočnika spreminja barve in nekoliko doda k vzdušju pri poslušanju glasbe.

Gumba za glasnost sta poudarjena z velikima sivima znakoma tako, da jih ni mogoče zgrešiti. V sivi barvi izstopa še točka za NFC povezavo ter napis Huawei. Ostale tipke za upravljanje so v skupaj na mat plastični podlagi, osvetljene od zadaj, kar dodatno prispeva k splošnemu vrhunskemu videzu zvočnika.

Na pogled in otip prijetna naprava

Odlična je izdelava detajlov in kot celoti mu res ni kaj očitati. Zagotavlja tudi odpornost na vodo in prah po standardu IP67. Ima tudi pašček za nošenje, ki zagotavlja dodatno varnost, ko ga nosite naokoli, in ga lahko uporabite tudi za obešanje zvočnika na primerno mesto. Na voljo je v dveh barvnih variantah, črni in zeleni.

Sound Joy je možno povezati z pametnim telefonom ali drugo audio napravo izključno prek Bluetooth brezžične povezave. Na žalost ne podpira žične povezave preko 3,5 mm audio priključka. Povezava NFC mu omogoča združevanje z enim dotikom, ki dobro deluje z večino pametnih telefonov. Sound Joy se bo ob vklopu vedno poizkušal prvo povezati z nazadnje seznanjeno napravo, kar lahko pride zelo prav ali pa je tudi ovira, odvisno od tega, kako uporabljate zvočnik.

Za bolj podrobno upravljanje je potrebno povezati zvočnik s Huawei aplikacijo AI Life. Preko aplikacije lahko nastavljate izklop zvočnika in tudi LED obroča. Lahko nastavite tudi barvo zvoka po treh predstavljenih načinih, po svojih željah pa lahko še dodatno prilagodite nizke tone. Ravno zmogljivost nizkih tonov je za tako majhen zvočnik res izjemna. Aplikacijo Ai Life je moč naložiti na vse telefone različnih operacijskih sistemov, tako da ne bo problema tudi z uporabo Apple izdelkov.

Velik napis Huawei na osrednjem delu in mali Devialet na zvočniku

Sound Joy ima sistem zvočnikov, ki ga je sooblikoval Devialet. Ta je sestavljen izpolno frekvenčnega zvočnika z močjo 20 W, visoko tonca z 10 W in dvojnih nizko toncev-bas zvočnikov. Ta sta nameščena na obeh koncih in sta vidna. Uporabljata značilno zasnovo podjetja Devaliet, push-push skupaj s tehnologijo SAM, zaradi česar je predvajanje glasbe z nizkimi toni/basi zares odlično.

S pritiskom na gumb za mikrofon lahko tudi prikličete virtualnega pomočnikana vašem povezanem pametnem telefonu. Deluje tako z Googlovim pomočnikom in Alexo v sistemu Android kot tudi Siri v telefonu iPhone. V kombinaciji s tremi vgrajenimi mikrofoni lahko spremenite skladbo ali celo sprejmete klice, ne da bi dvignili pametni telefon.

Sound Joy ima vgrajeno baterijo s kapaciteto kar 8.800 mAh, ki kakor pri Huawei trdijo zdrži do 26 ur predvajanja. To je seveda odvisno od glasnosti poslušanja in nekaj ostalih dejavnikov. V realnosti se z zmernim poslušanjem zelo približamo tej številki, kar je zelo pohvalno. In je tudi velika prednost pred konkurenco na tem področju.

Osvetljene tipke za upravljanje

Sicer v osnovnem paketu ni priloženega polnilca, le kabel, podpira pa hitro polnjenje s 40 W. S podporo za hitro polnjenje lahko tako predvajate glasbo eno uro že po 10 minutah polnjenja.

Zvočnik Huawei Sound Joy je eleganten na pogled in izdelan iz kvalitetnih materialov. Omogoča predvajanje glasbe z močnim basom, ki pa ne preglasi visokega razred, na kratko, odličen zvok. In kar je ključnega pomena za prenosno napravo, ima tudi veliko baterijo za dolgo avtonomijo.

Pin It on Pinterest

Share This