Pričakali smo tudi drugi model serije P50, zložljivi P50 Pocket. Novinec je šele drugi predstavnik preklopne izvedbe pametnega telefona s preklopnim zaslonom na svetovnem trgu. Nova izvedba, ki dobiva na popularnosti, predvsem zaradi svoje kompaktnosti. Ko je zložen je manjši od škatlice cigaret, ko pa se odpre na notranji strani razkrije velik 6,9-palčni zaslon OLED. Kot rečeno je drugi predstavnik te izvedbe, prvi je od največjega konkurenta Samsunga, Galaxy Z Flip 3. Pocket pa je malo večji od konkurenta in tudi nekaj gramov težji, a ima tudi večjo baterijo.

Velikost mobilnika je 87,3 x 75,5 x 15,2 mm v zložljivi formi in 170 x 75,5 x 7,2 mm ko se ga odpre. Osnovna barva dveh zadnjih delov je bela, pod prozornim slojem v katerega je vtisnjen 3D karirasti vzorec .Vzorec je komaj občuten, a doda pridih dodate dodelave in žlahtnosti. Tako oblikovana površina je tudi popolnoma neobčutljiva na prstne odtise, zagotovo pa se tudi marsikatera praska skrije v različnih odbojih svetlobe. Obrobe so kot je sedaj navad pri boljših mobilnikih v sijoči srebrni barvi.

Odprt P50 Pocket

V zaprtem položaju ima prednost pred konkurenco, da se oba dela popolnoma prilegata brez razmika pri zgibu. To omogoča drugačen mehanizem, kot ga ima Samsungov Flip. Zložen je tako nekaj mm tanjši od konkurenta in tako predvsem elegantnejši. Na žalost pa Pocket ni odporen na vdor tekočin, medtem ko ima Samsungu Z Flip3 odpornost oznako IPX8.

Zadnji zgornji del ima dva črna kroga, ki ima vsak svoj namen. V zgornjem so nameščene kamere in je nekoliko dvignjen. Drugi je namenjen malemu barvnemu zaslonu na pokrovu in je poravnan z zadnjo ploščo. Okrogel mali zaslon, ki je tudi občutjiv na dotik je s premerom 27 mm. Njegova velikost usklajena z velikostjo kamerskega kroga. Uporablja se za prikaz ure in obvestil, ter prikaza slike iskala zadnje kamere. Videz z dvojnim krogom j etako v skladu z oblikovno zasnovo generacije P50, primerljivo s P50 Pro.

Oblikovna rešitev dveh krogov serije P50, 3D karo površina

Na desnem stranskem robu P50 Pocket so tipki za glasnost in tipka za vklop aparata z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov. Na spodnjem robu je glavni zvočnik , skupaj s slušalko nameščena na skrajnem zgornjem robu zaslona omogoča stereo par za predvajanje glasbe. Spodaj se nahaja še odprtina za primarni mikrofon, ter priklop USB-C. Na zgornjem robu pa je še en mikrofon.

Za tekoče delovanje skrbi vezni nabor Snapdragon 888, eden najboljših trenutno. Sicer brez povezljivosti 5G, a še vedno izjemno zmogljiva kombinacija. Povezljivost 5G bo roko na srce, pogrešala majhna skupina uporabnikov. Z osnovno konfiguracijo 8 GB RAM-a in 256 GB spomina za hranjenje podatkov (na voljo tudi 512 GB/12 GB) je Pocket precej zmogljiva naprava. Ima tudi režo za zunanji pomnilnik za spominsko kartico do dodatnih 256 GB.

Softverska platforma ostaja Android na katerega je nameščen uporabniški vmesnik Huawei EMUI 12. Po izgledu je zelo podoben vsem ostalim uporabniškim vmesnikom na podlagi Androida. To je prednost za vse uporabnike Android naprav, sploh pri prehodu na nov mobilnik. Še vedno ostaja brez Googlove tržnice aplikacij, ki pa jo vse bolj nadomešča Huawei App gallery. Seveda pa imamo na voljo tudi obvode za uporabo tistih Googlovih aplikacij brez katerih ne moremo.

Zaslon je kljub temu da je na sredini prepogljiv odličen. Je zelo kontrasten, omogoča odlične barvne reprodukcije, predvsem pa dovolj svetel. To seveda omogoča OLED tip zaslona, ki je diagonale 6,9 inča in podpira hitrostjo osveževanja do 120hz. Na voljo so nastavitve hitrosti osveževanja, ki omogočajo izbiro med tremi načini – dinamična, visoka in standardna.

Standarda vzdržuje osveževanje zaslona s 60Hz. Dinamični način ohranja 90 Hz za večino stvari, po potrebi preklopi na 120 Hz. Če ni aktivnosti, pa se frekvenca zmanjša na 60 Hz. Pri visokem načinu je vedno hitrost osveževanja 120 Hz, vendar se bo to poznalo pri večji porabi baterije.

Slikanje v pregibnem načinu, selfie kamera v odprtini na zgornjem delu zaslona

Na zgornjem delu zaslona je odprtina za prednjo-selfie kamero s 10,7 MP. Ima fiksno ostrenje in dve možnosti širine zajema fotografije. Po kvaliteti sicer ne izstopa, v standardnem okviru za ta razred mobilnikov. A imamo na volju še dodatno rešitev. Boljši rezultat selfijev lahko zagotovi zadnja kamera. V zložljivem načinu je v pravem položaju za uporabo. K priročnosti uporabe pripomore tudi zunanji mali zaslon, saj je na voljo prikaz kaj se bo slikalo.

Zadnji del z izbočenim kamerskim krogom

Primarna kamera uporablja senzor z ločljivostjo 40 MP, ki privzeto snema s 10 MP. Za samodejno ostrenje je na voljo laserski AF. Ultraširoka kamera ima senzor s 13 MP in kotom zajem slike 120stopinj tudi s podporo samodejnega ostrenja. Zanimiva je funkcija tretje, namenske kamere s 32MP. Namenjena je za snemanje UV spektra svetlobe. Sicer zanimiva novost , čas pa bo pokazal njeno pravo uporabnost.

Osnovni komplet

V osnovnem kompletu je priložen polnilnik s 40W moči polnjenja. Priložena je tudi dvodelni zaščitni prozorni etui iz trde plastike. Opremljen je z lepilnimi trakovi vzdolž stranskih robov, ki pomagajo, da ovitek ostane pritrjen na telefon. Kovinski videz stranskih robov posnema okvir telefona.

P50 Pocket napaja baterija 4.000 mAh. Z uporabo priloženega adapterja s 40 wati se baterija napolni do 100% v slabi uri, medtem ko hitro polnjenje v pol ure izpraznjen mobilnik napolni na 70%. Na žalost tudi Pocket ne podpira brezžično polnjenje.


Huawei P50 Pocket je izredno zanimiv mobilnik, ki prinaša svežino v dosedanjo ponudbo. Kompakten zaradi zasnove in zmogljiv kar se tiče skoraj vseh komponent. Odlične kamere na zadnjem delu z lahkoto v preklopljenem načinu uporabljamo tudi za selfie posnetke. Uporabnika zagotovo ne bo razočaral, pomanjkanje googlovih aplikacij pa na drugi strani odtehta njegova zasnova. Preklopnost je zagotovo glavni adut Pocket-a.

Pin It on Pinterest

Share This