Huawei je predstavil brezžične slušalke, ki bodo zagotovo razveselile ljubitelje glasbe. Že na prvi pogled so izredno elegantne, sploh v temno kovinski barvni izvedbi. Tudi plastični etui za shranjevanje in polnjenje je lepih linij z izpostavljenim logotipom Huawei in Devilet.
Na zunanjem delu posamezne slušalke so nameščeni kontrolne površine občutljive na dotik. Z njimi lahko upravljamo glavne funkcije, lahko začasno zaustavijo glasbo, preskočimo skladb, povečajo glasnost, in menjamo režime delovanja. Opremljene so tudi s senzorji za zaznavanje položaja. Ko so v ušesu predvajajo zvok, v kolikor jih odstranijo se avtomatično izklopijo.

Nove slušalke FreeBuds Pro 2 imajo vgrajen dvojni zvočni sistem z dvema digitalno-analognima pretvornikoma (DAC), kot imajo to slušalke najvišjega cenovnega razreda. Z dvojnim zvočniškim sistemom je omogočeno ločeno predvajanje visokih in nizkih frekvenc, kar zagotavlja najvišjo možnost kakovost zvoka. Za kvalitetno produkcijo zvoka skrbi tudi napredna tehnologija digitalne obdelave signala.
Kot prve prave brezžične stereo slušalke so opremljene tudi s trojnim sistemom mikrofonov za aktivno zmanjševanje hrupa. Ta sistem po naj bi v primerjavi s predhodnim modelom zagotavljal 15 % učinkovitejše delovanje. V najboljših primerih uporabe to pomeni zmanjšanje hrupa tja do 47 dB.
V praksi se izkaže aktivno dušenje hrupa zares odlično, sploh glede na izvedbo slušalk, ušesni čepki. Seveda se ne more kosati z aktivnimi slušalkami, ki pokrivajo celotno uho, so v svojem razredu zagotovo med boljšimi.Velikokrat, sploh pri cenejših izvedbah, se pri tipu ušesnih čepkov dušenje pozna z malce nelagodnim pritiskom v ušesih. Slušalke ustvarijo potisk v nasprotni smeri za izenačenje hrupa. Dušenje pri FreeBuds 2 Pro hrupa deluje brez nelagodnega občutka pritiska v ušesih, tudi v najmočnejšem načinu. Preko aplikacije pa imajo na izbiro, kar štiri načine delovanja dušenja hrupa.

Lepo oblikovane, v elegantni kovinski barvi

Slušalke so opremljene tudi s tremi algoritmi za dinamično optimizacijo poslušanja zvoka. Samodejno lahko prilagodijo zvok glede na strukturo ušesnega kanala vsakega uporabnika, položaj ušesnega čepka in ravni glasnosti. Zaznajo lahko tudi razlike v strukturi sluhovoda in spremembe v nošenju.


Za napredno uporabo slušalk je seveda potrebno naložiti Huaweijeve aplikacijo AI Life na mobilni telefon s katerim jih povežemo. Aplikacijo je mogoče naložiti na pametne telefone različnih proizvajalcev in operacijskih sistemov. Tudi uporaba z Apple napravami tako ni noben problem.
Preko aplikacije AI Life lahko preverimo ravni napolnjenosti baterij posamezne slušalke in etuija, spreminjamo nastavitev zvoka, upravljamo dušenje hrupa. Kot preko slušalk, pa lahko spreminjamo tudi režime delovanja. Izbiramo lahko med tremi režimi, brez dušenja hrupa, dušenje hrupa in zaznavanje zvokov iz okolice.

Majhne in lahke

Glede na konkurente pa imajo Free Buds 2 Pro precej povprečno življenjsko dobo baterije. Z vklopljenim dušenjem hrupa boste imeli približno štiri ure, preden boste potrebovali ponovno polnjenje. V pomoč je zagotovo ličen etui, ki omogoča hitro polnjenje slušalk.

V kolikor pa ne boste imeli vklopljene funkcije dušenja hrupa iz okolice, se delovna doba podaljša na več kot 6 ur. Vse skupaj sz napolnjenim etuijem in izklopljenimi posebnimi funkcijami, pa omogočajo delovanje tja do 30 ur. Za polnjenje pa imajo na voljo še enega asa, brezžično polnjenje preko vašega telefona, v kolikor le ta podpira reverzibilno polnjenje naprav.

Druge funkcije katere odlikujejo te slušalke so še možnost uporabe na dveh napravah, iskanje slušalk s predvajanjem zvoka za vse pozabljivce, ter seveda možnost ročnega prilagajanja zvoka preko aplikacije na mobilnem telefonu.

Etui omogoča dodatno polnenje

Za nameček sta slušalki še odporni proti vdoru vlage po standardu IP54. Na voljo pa so v treh barvah, temno kovinsko srebrni, keramično beli in novi, modrikasto kovinski.

Huawei FreeBuds Pro 2 so odlične slušalke, ki omogočajo obilico funkcij. Majhna teža seveda prinaša manjšo baterijo in posledično manjšo avtonomijo. Tudi prvovrstno dušenje hrupa veliko doda k porabi energije. Vrhunska kvaliteta zvoka, udobne za nošenje in tudi dovolj preproste za uporabo. Če želite odlični par slušalk brez previsoke cene, so slušalke Huawei FreeBuds Pro 2 zares dobra izbira.

Pin It on Pinterest

Share This