Nova serija Huawei slušalk i prinaša kar obširno nadgradnjo predvsem pa zopet ciljajo na tiste uporabnike, ki si želijo kakovostnih brezžičnih slušalk za zmerno ceno. Dušenje hrupa iz okolice in peresna lahkost sta dve glavni odliki, minimalistična elegantna oblika pa le še poudarja kakovostno celoto.


Kot ena glavnih odlik slušalk je sistem dinamičnega dušenja neželenega hrupa (ANC). Ta z mikrofoni zaznava zvoke okolice in deluje na osnovi dušenja s povratnim zvočnim valom. Algoritem pri tem tudi upošteva različne razmere. Za razliko od prejšnjega modela 4i ima sedaj na voljo tri različne načine uporabe ANC-ja in se s tem bolj funkcijsko in tudi po kvaliteti predvajanja približujejo višjemu modelu FreeBuds Pro 2.

Lepo oblikovana polnilna škatlica


Slušalke so izjemno lahke in elegantno minimalistično oblikovane, ter na voljo v treh barvah, biserno beli, črni in modri barvi. V kompletu so na voljo tudi trije po velikosti različni silikonski čepki za prilagoditev velikosti ušesa, kar zagotavlja stabilno lego slušalk v ušesu tudi med gibanjem. In kar je tudi pomembno, so vodotesne, odporne so na vdor tekočin po standardu IP54.


Skupna avtonomija po tovarniških specifikacijah z baterijami v polnilni škatlici doseže 28 ur predvajanja glasbe ali do 18 ur z vključenim ANC-je. Če je ANC vključen, potem bateriji samih slušalk zadoščata po specifikacijah do 6 ur predvajanja glasbe.


Se pa v praksi sicer odrežejo nekoliko manj vzdržljive, je pa vse odvisno tudi od zunanje temperature in še marsičesa. Aktivno dušenje hrupa kar precej vpliva na porabo baterije, a ko je le to izključeno so kar precej vzdržljive. A omogočajo hitro polnjenje baterij, kar pomeni da 15 minut polnjenja zadostuje za do štiri ure zvočnega užitka. Čas ko slušalke zaradi polnjenja ne morete uporabljati, je tako res zmanjšan na minimum.

Zelo lahke slušalke


Slušalke se, kot je že v navadi upravljajo z dotikom, za predvajanje glasbe, glasovne klice in sistem aktivnega dušenja hrupa se jih preprosto dotikate in dobivate povratne zvočne informacije o spremembi načina dela. Omogočajo pa tudi, da so prek njih na enkrat uporabljate dve napravi, torej na primer telefon in tablico.

Dodatno za boljšo uporabniško izkušnjo imate na voljo brezplačno aplikacijo, ki jo naložite na Huawei telefon in nato preko mobilnika upravljate z funkcijami vaših slušalk. V povezavi s pametnim telefonom pa lahko pridobivate natančne podatke o stanju baterij v obeh slušalkah in polnilni škatlici ter spreminjate režime delovanja.


Brezžične slušalke Huawei FreeBuds 5i odlikuje kombinacija minimalizma in seveda privlačne cene. Tako kot drugi modeli iz družine slušalk Huawei FreeBuds se lahko pohvalijo z s kvalitetnim predvajanjem glasbe, sedaj tudi z bolj sofisticiranim sistemom dušenja nepotrebnih šumov iz okolice. So pa tudi vodotesne in seveda kompatibilne z vsemi modeli pametnih telefonov s sistemoma Android in iOS.

Pin It on Pinterest

Share This