Z novimi slušalkami Huawei predvsem cilja na uporabnike, ki si želijo kakovostnih brezžičnih slušalk z aktivnim dušenjem hrup za zmerno ceno. In ker je tudi vzdržljivost baterij tudi ključnega pomena, so glede na velikost oziroma vitkost in eleganco slušalk poskrbeli tudi za to. Slušalke FreeBuds 4i so elegantno minimalistično oblikovane in tako združujejo majhno težo in omenjeno kar se da veliko avtonomijo. Z njihovo velikostjo zagotavljajo stabilno lego v ušesu tudi med gibanjem. Uporabniku pa so na voljo trije po velikosti različni silikonski čepki za prilagoditev velikosti ušesa.


Free Buds 4i imajo sistem dinamičnega dušenja neželenega hrupa (ANC), ta z mikrofoni zaznava zvoke okolice in deluje na osnovi dušenja s povratnim zvočnim valom. Algoritem pri tem tudi upošteva razmere v različih okoljih. Slušalke Huawei FreeBuds 4i omogočajo tudi način delovanja z z zvoki okolice-ozaveščenost. V tem načinu lahko po želji slišite zvoke okolice, ne da bi morali sneti slušalke. S preprostim zadržanim dotikom preklopijo med načinom dušenja hrupa v način ozaveščenosti. Poleg ANC-ja imajo tudi sistem za dušenje hrupa vetra pri uporabi mikrofonov ter tako poskrbi tudi za odlično kakovost telefonskih pogovorov.
Aktivno dušenje zvokov sicer vpliva tudi na porabo baterije a ko je le to izključeno, slušalke omogočajo kar do 10 ur neprekinjenega poslušanja glasbe ali do 6,5 ur telefonskih pogovorov. Skupaj z baterijami v polnilni škatlici pa lahko dosežejo do 22 ur predvajanja glasbe ali do 14 ur pogovorov. Če je dušenje vključeno, potem bateriji zadoščata za do 7,5 ur predvajanja glasbe ali do 5,5 ur pogovorov, kar nekje tudi dosega v realnosti. Deset minut hitrega polnjena pa zadostuje za kar štiri ure zvočnega užitka, kar drastično zmanjša čas, ko slušalke zaradi polnjenja ne morete uporabljati.
Slušalke se upravljajo z dotikom, za predvajanje glasbe, glasovne klice in sistem aktivnega dušenja hrupa se jih preprosto dotikate in dobivate povratne zvočne informacije o spremembi načina dela. Za predvajanje glasbe dvakrat tapnete (predvajanje / premor glasbe) in kratek dotik zaglasovni klic (sprejem / konec klica). Z dolgim pritiskom vklopite ali izklopite sistem aktivnega dušenja hrupa in vklopite t. i. način ozaveščanja.
V povezavi s pametnim telefonom pa lahko pridobivate natančne podatke o stanju baterij v obeh slušalkah in polnilni škatlici.
Brezžične slušalke Huawei FreeBuds 4i odlikuje kombinacija kakovosti , dolgotrajne baterije, aktivnega dušenja hrupa in privlačne cene. Tako kot drugi modeli iz družine slušalk Huawei FreeBuds tudi FreeBuds 4i se lahko povežejo z vsemi modeli pametnih telefonov s sistemoma iOS in Android. Slušalke so na voljo v biserno beli in kristalno črni barvi za 79 €.

Pin It on Pinterest

Share This