Najnovejše slušalke Huawei, FreeBuds 4 poleg nekoliko optimizirane oblike in teže prinašajo tudi nekaj tehničnih izboljšav. Huawei ponovno uporablja univerzalno zasnovo, ki sicer sega v prvotne Appleove AirPodse, a očitno ima ta oblika dovolj prednosti in večini uporabnikov ne dela problemov. FreeBuds 4 so za odtenek nekoliko manjše predvsem pa lažje od predhodnika, FreeBuds 3. So za milimeter ali dva krajše ter posamezna slušalka tehta vsega 4,1 g. Tudi ohišje ali polnilna škatlica slušalk je nekoliko manjša in lažja od trojke.

Slušalke se lepo prilegajo in ne občutite nelagodja tudi po daljših poslušanjih. Poleg tega med poslušanjem lahko še vedno dovolj dobro zaznavamo zvoke okolice. V kolikor pa želimo le te zmanjšati na minimum, uporabimo funkcijo aktivnega dušenja hrupa okolice-ANC. Nove FreeBuds 4 prinašajo še izboljšano delovanje aktivnega dušenja hrupa – ANC. Aktivno dušenja hrupa iz okolice podpirata dva mikrofona, na vsaki slušalki po eden. Tako zaznavata zvoke okolice s čim večjo natančnostjo. Poleg tega za še bolj učinkovito prilagajanje odpravljanje hrupa v različnih situacijah, slušalke uporabljajo tudi tehnologijo prilagajanja delovanja slušalk vašim ušesom (AEM – Adaptive Ear Matching). Slušalki tako samodejno zaznata obliko ušesnih odprtin in določita optimalne nastavitve za vsakega uporabnika posebej.

Slušalki sedaj opremljeni z dodatnimi mikrofoni ANC

V praksi je glede na odprto zasnovo slušalk FreeBuds 4 poslušanje glasbe v mirnem okolju redu, a v hrupnem okolju se situacija spremeni . Tudi v primeru, da vklopimo sistem za aktivno dušenje hrupa –ANC. Huawei je sicer izboljšal funkcijo ANC glede na FreeBuds 3, a delovanje ANC je nekoliko kompromitiran na račun odprte oblike slušalk. Kljub temu pa slušalke še vedno predstavljajo dober kompromis med zasnovo in uporabljeno tehnologijo.

Slušalke omogočajo do štiri ure delovanja, seveda z izklopljenim sistemom odpravljanjem hrupa. Vklop sistema za aktivno dušenje hrupa okolice, bo skrajšal življenjsko dobo baterije na 2,5 ure poslušanja. To pomeni da kolikor boste želeli čim daljši čas delovanja bo potrebno to funkcijo ANC izklopiti. Če slušalke veliko uporabljate, jih boste morali vsake tri ali štiri ure vstaviti v ohišje za polnitev.

Baterija v ohišju doda k celotni vzdržljivosti še 22 ur, seveda skupno in če odštejemo uporabo ANC . V praksi to pomeni, da bi jih z zmerno uporabo lahko polnili v ponedeljek in uporabljali do srede ali celo do četrtka.

Ohišje z baterijo se polni prek kabla USB USB-C, ki je priložen v osnovnem kompletu. Polnjenje izpraznjenih baterij slušalk do polne napolnjenosti v ohišju traja približno eno uro. Za polnjenje lahko uporabljate polnilec vašega telefona ali priklop USB na vašem računalniku. V kolikor že imate hitri polnilec, na primer od telefona, bo tehnologija hitrega polnjenja po le 15-minutnem polnjenju ohišja zagotovila za do 2,5 ure uporabe slušalk. Podpora hitrega polnjenja je zelo dobrodošla funkcija, a ohišje FreeBuds 4 na žalost ne podpira brezžičnega polnjenja.

Polnilno ohišje

FreeBuds 4 podpira Bluetooth 5.2 in povežete jih lahko hkrati z devmanapravama, na primer prenosnikom in pametnim telefonom, kar je odlično za sprejemanje klicev iz obeh naprav.

Pametna funkcijaza upravljanje z dotikom AI Life na desni slušalki vam omogoča, da z dvojnin dotikom preverite stanje baterije za ohišje in slušalke, sprejemate in zaključujete klice z vašega mobilnika.

Poleg dolgeg dotika za vključitev ali izključitev funkcije ANC in zavrnitev klica, so na še voljo poteze za prilagajanje glasnosti. Pomeni poteg gor povečanje glasnosti in dol zmanjševanje.

Že prej omenjena tehnologija prilagajanja predvajanja glasbe vašim ušesom (AEM) pa omogoča še eno zelo uporabna funkcijo, zaznavanje uporabe ko odstranite slušalke z ušes. Ta avtomatsko ustavi predvajanje glasbe in ga nadaljuje, ko jih znova namestite. To pomaga predvsem pri vzdržljivosti baterije.

FreeBuds 4 so kompaktne in dobro izdelane slušalke, ki jih lahko varno uporabljate tudi v vlažnih pogojih in celo dežju, saj imajo certifikat vodoodpornosti IPX4. Tehnološko so bolj dovršene od predhodnika, oblika sicer ne dopušča maksimalno izkoriščanje dušenja hrupa a so kljub temu predstavljajo dober kompromis med udobjem in tehniko. Slušalke so na voljo v beli ali srebrni barvi, priporočena cena pa znaša 149 €.

Pin It on Pinterest

Share This