Huaweiju je na področju ušesnih slušalk tokrat naredil nekaj drugačnega, ustvarili so edinstvi oblikovani in funkcionalni koncept. Če se vam zdi dosedanja zasnova slušalk z ušesnimi čepki neudobna so slušalke FreeClip prepričljiva alternativa.

FreeClip so prve brezžične bluetooth slušalke za nošenje na ušesu, ki ne posegajo v slušni kanal. Obenem ni razlike med levo in desno slušalko. Sestavljene so iz treh delov, Acoustic Ball kjer je nameščen zvočnik, Bean, kjer je akumulator in povezovalnim delom. Slušalke so tudi oporne na vdor tekočin, torej vodotesne ter tako primerne za različne športne aktivnosti.

Popolnoma nova zasnova slušalk

Slušalke seznanimo s svojim mobilnim telefonom tako kot katera koli drugo bluetooth zvočno napravo, priporočamo pa uporabo aplikacije AI Life, saj ponuja nekaj dodatnih zvočnih prilagoditev

Na vsaki posamezni slušalki so kar štirje mikrofoni – dva na Acoustic Ball za avtomatsko uravnavanje glasnosti med klici in dva dodatna na Bean-u za zaznavanje okoliškega hrupa. Torej podpirajo tudi aktivno dušenje hrupa, a glede na odprto zasnovo ta način ravno ne omogoča visoke ravni odstranjevanja nezaželenih zvokov.

Izgled kot modni dodatek

Slušalke je moč upravljati z dotikom, a so precej muhaste kar se tiče tega. Da začasno ustavite/predvajate, sprejmete klic ali preskočite skladbe, se je potrebno dotakniti slušalk, vendar morate biti precej natančni. Pogrešali pa smo možnost uravnavanja glasnosti preko samih slušalk.

Kakovost predvajanja glasbe je na splošno zelo kvalitetna, seveda pa na kvaliteto zaradi zasnove lahko precej vpliva okolica. Inovativna izvedba ima tako do določene mere šibko stran. Vendar v primerih ko je bolj pomembno zaznavanje okolice, je to velika prednost. Na primer pri športnih aktivnostih ste bistveno bolj v sozvočju z okolico, tudi med aktivnim delom v pisarni. Udobje nošenja pa je na novem nivoju, neprimerljivo bolje v primerjavi z ušesnimi čepki.

Škatlica ponuja dodatno polnenje

Dodatna prednost slušalk je razmeroma velika baterija, ki je zaradi zasnove nameščena v Beam delu. Ima večjo avtonomijo v primerjavi z ostalimi bluetooth slušalkami. Popolnoma se napolnijo v dobrih 40 minutah, ima pa še dodatno baterijo v škatlici za nošenje, ki omogoča dodatno polnjenje. Škatlica sama potrebuje za polnjenje eno uro.

Huawei FreeClip tako rekoč nima konkurence na trgu, inovativna rešitev in tudi elegantna, ki po zasnovi ni neposredno primerljiva z nobenim drugimi slušalkami. Če se vam zdi običajna zasnova ušesnih nastavkov neudobna in bi želeli nekoliko več osveščenosti okolice ponuja FreeClip odlično alternativo.

Pin It on Pinterest

Share This