Na trg je prišla nova Huawei športna ura – zapestnice, Band v svoji šesti izdaji. Tokrat so šli res korak naprej, saj je oblikovno zares eleganten izdelek. Linija lepo zaobljenih robov kovinskega ohišja in zaslona se nadaljuje z barvnim gumijastim paščkom.  Na voljo so kombinacije  v različni barvni paleti za popolno prilagajanje vašemu stilu.

Huawei Band 6 ima odličen z 1,47-palčnim zaslon tipa AMOLED, z  ločljivostjo 194 x 368 in gostoto 282 slikovnih pik na palec. V primerjavi s predhodnim modelom ima zaslon za 50 % večji, zavidljivo pa je tudi 64-odsotno razmerje med zaslonom in ohišjem.  Glavni način upravljanja je na dotik občutljiv zaslon. Za upravljanje pa je na voljo še stranki gumb s katerim vstopate v glavni meni ali pa se vračate iz njega.  

Športna pametna ura Band 6 je kljub velikemu zaslonu podedovala dolgo avtonomijo, ki odlikuje sedaj že kar Huaweieve nosljive naprave. Podprta z učinkovitim sistemskim naborom in učinkovitimi algoritmi varčevanja z energijo, omogoča 14-dnevno delovanje pri neprekinjenem spremljanju srčnega utripa in kakovosti spanja.  Za dolgo delovanje ima zelo optimiziran hardverski del, ki temelji  na tehnologiji Huawei TruSeen 4.0 in novim pametnim algoritmom varčevanja z energijo. Podpira pa tudi hitro polnjenje, saj že pet minut zadošča za dodatna dva dneva uporabe. V praksi se je zelo dobro odrezala in skoraj v celoti dosega tovarniške specifikacije.  Seveda če vklopimo več funkcij se avtonomija primerno skrajša.

Funkcije spremljanja zdravja in dejavnosti so seveda ključni dejavniki, ki odlikujejo dobro pametno zapestnico in Band 6 poleg spremljanje srčnega utripa, spanja, stresa, menstrualnega cikla in celo raven kisika v krvi (SpO2) podpira še 96 profesionalnih vadbenih načinov za spremljanje in analizo zbranih podatkov.  Zagotovo ne boste imeli izgovora da vašega športa ne podpira. ZA podrobnejšo analizo podatkov pa se uporablja aplikacija Health, ki si jo namestite na vaš mobilni telefon. Povezava je enostavna, na voljo pa imate nato še funkcije kot so prikaz vremena, predvajanje glasbe, sprejem sporočil SMS, opozorila na klic in ni za zanemariti možnosti menjave videza začetnega zaslona z uro.

Huawei Band 6 tehta vsega 18 gramov, s čimer je zelo udobna za nošenje še na tako majhnem zapestju. Na voljo je v črni, oranžni, sakura rožnati in gozdnato zeleni barvi, da jo lažje kombinirate s priljubljenim modnim slogom, kupite pa jo lahko po priporočeni ceni 59,99 €.

Pin It on Pinterest

Share This