Honor Magic6 Lite je najmanj zmogljiv mobilnik v novi Honor seriji, ki je pred kratkim prišla na trg. Ne glede na to pa ima nekaj adutov, ki ga naredijo zanimivega, seveda tudi v kombinaciji z nižjim cenovnim razredom.

Kot omenjeno je predstavnik serije Magic 6, a po oblikovnih značilnostih bolj kaže poteze prejšnje serije, predvsem mobilnika Magic 5 Lite. Na zadnjem delu so kamere nameščene v velikem krogu. Ta je dodatno poudarjen z svetlečo metalizirano nazobčano obrobo, ki deluje precej izstopajoče, sploh v kombinaciji z zeleno svetlečo površino zadnjega dela. Na voljo je še črna različica, a je ta manj vpadljiva.

Kamere v krogu na zadnjem delu

Mobilnik ima oba stranska robova rahlo ukrivljena, tako na prednjem kot zadnjem del, kar poleg boljše vizualne podobe poda tudi dober občutek pri uporabi. Naredi ga še tanjšega kot je, in z tudi precej majhno težo za to velikost je zares prijeten za rokovanje. Ohišje sicer ni vodotesno je pa odporno na vdor vlage in prahu po standardu .

Celoten prednji del zaseda na stranskih robovih ukrivljen zaslon, ki s tem doda nekaj žlahtnosti k celoti. Zaslon je v izvedbi AMOLED z diagonalo 6,68 palca, je zelo svetel in za ta razred mobilnika dovolj kvaliteten.
Jedro harvderskega dela Magic6 Lite je nabor vezja Snapdragon 6 Gen 1, srednje kategorni procesorski del, ki zgledno opravlja svoje poslanstvo. Mobilnik dovolj zmogljiv tudi za več kot redno dnevno uporabo, sploh v kombinaciji z 8 GB delovnega spomina, s katerim opremljenega smo testirali.

Velik AMOLED zaslon

Kot omenjeno ima podobno nameščene kamere na zadnjem delu kot predhodnik, Magic5 Lite. Glavna kamera je dobila posodobitev in sicer ima sedaj senzor s 108 MP. Ostali dve ostajata enaki kot pri predhodniku, širokootna s 5 MP in makro, za zajemanje bližinskih posnetkov z 2 MP. Slednji dve sicer nista nič posebnega, kar se tiče kvalitete posnetkov, a zgledno opravljata svoje poslanstvo. Na žalost pa glavni kameri, ki sicer ima avtomatsko ostrenje manjka stabilizacija slike, predvsem ker se ta uporablja tudi za približevanje. Pikselno je sicer nadgrajena, kvalitetno pa mogoče premalo.

Zaobljeni stranski robovi in mat svetleča zadna stran v zelenem odtenku

Tudi prednaj selfie kamera s 16 MP ostaja enaka kot predhodniku in je tudi v srednjem kakovostnem razredu.
Je pa na zadovoljstvo vgrajena precej velika baterija s kapaciteto 5300mAh, ki je tudi eden adutov aparata. Zmerne uporabe zdrži prek dva dneva. Mobilnik ima na voljo ima tudi hitro polnjenje s 35 W moči, omogoča pa tudi reverzibilno polnjenje, oziroma drugih naprav z njegove baterije.

A sedaj v osnovnem paketu po vzoru nekaterih drugih na žalost ni več polnilnika. Ostaja le še priključni kabel in na kot bonus zaščitni ovitek.
Honor Magic6 Lite je zelo tipičen predstavnik srednjega razreda mobilnikov, kljub temu da njegove korenine izhajajo iz višjega razreda. Razredu primerno so njegove komponente nekoliko manj zmogljive, odlikuje pa ga velik AMOLED zaslon, lepa oblika in zmogljiva baterija.

Pin It on Pinterest

Share This