EQA je prvo povsem električno vozilo v segmentu kompaktnih vozil. Predstavlja pomemben mejnik na poti do elektrifikacije vseh vozil znamke Mercedes-Benz. Združuje značilno napredno oblikovanje in intuitivno upravljanje. Zaradi velikega dosega pa je primerno za vsakodnevno uporabo. Polna baterija kapacitete 66,5 kWh omogoča potovanja z dosegom do 426 km. Prihajajo pa še zmogljivejše različice z vrhunskimi pospeški in električnim pogonom na vsa štiri kolesa.


EQA je del ekosistema električne mobilnosti, ki vozniku pomaga doseči cilj, ne da bi se moral obremenjevati z dosegom. Pri tem imata ključno vlogo inovativni informacijsko-razvedrilni sistem MBUX in aplikacija Mercedes me. Vse prikaze in nastavitve, značilne za EQ, se krmili prek menija MBUX EQ na visokoločljivostnem zaslonu na dotik. Uporabniki lahko na primer vklopijo funkcijo predklimatizacije, prilagodijo nastavitve polnjenja in upravljajo navigacijski sistem z električno inteligenco ter funkcijo Mercedes me Charge.


Izračuni optimizirane navigacije EQ vedno temeljijo na najhitrejši poti ob upoštevanju najkrajšega časa polnjenja. Načrtovanje poti se dinamično odziva na spremembe in lahko poteka izven vozila prek aplikacije Mercedes me ali v vozilu. Zaradi optimizirane navigacije EQ uporabniki vozil Mercedes-Benz zlahka najdejo polnilne postaje, Mercedes me Charge pa jim omogoča priročen dostop do polnilnih postaj številnih ponudnikov tudi v tujini. Mercedes me Charge trenutno v Sloveniji sicer še ni na voljo.


Učinkovita električna pogonska tehnologija vozila EQA ponuja impresiven pogon za večjo učinkovitost, varnost, udobje in užitek v vožnji. Električni pogonski sklop (eATS) z asinhronim motorjem in vgrajeno parkirno zaporo je pri vozilu EQA nameščen na sprednjipremi. Od tam na cesto prinaša vrhunsko moč 140 kW. S sistemom DYNAMIC SELECT in možnostjo izbora različnih pogonskih programov pa poskrbi tudi za več športne zabave v ovinkih in udobja na dolgih potovanjih. EQA se za svoje atletske lastnosti lahko zahvali električnemu pogonu in je na voljo z različnimi zmogljivostmi: EQA 250, EQA 300 4MATIC in EQA 350 4MATIC.


Vsa vozila znamke EQ zagotavljajo vrhunski dizajn, celovit nabor najbolj naprednih sistemov za varnost in udobje, preverjen in samoučeč se napredni informacijsko-zabavni sistem MBUX. Ta temelji na delovanju umetne inteligence, vrhunske vozne zmogljivosti spospeški, primerljivimi s športnimi AMG vozili. Hkrati pa z elektrifikacijo, ki prinaša povsem brezemisijsko in tiho vožnjo, ustvarjajo dodano vrednost, ki je ni mogoče doseči z vozili na konvencionalni pogon.

Pin It on Pinterest

Share This