Huawei utrjuje svojo zavezo trajnostnemu razvoju in s predstavitvijo najbolj zelenega pametnega telefona do zdaj. V embalaži modela Huawei Mate 40 Pro je le še 3,8 % plastike, kar je 28 % manj v primerjavi s starejšimi modeli, za dokumentacijo so uporabili 90 % manj papirjev, hkrati pa je Huawei prvo podjetje v industriji, ki je uvedlo brezpapirno garancijo.
Dosežek je skladen s Huaweievo raziskavo, ki je pokazala, da si vsak četrti uporabnik želi popolne odstranitve plastike iz embalaže do leta 2025. A jih ne skrbi le plastika. 71 % vprašanih namreč želi odpravo papirnate dokumentacije, na podlagi česar je Huawei zmanjšal porabo papirja za 90 %. Polna navodila za uporabo pametnega telefona Huawei Mate 40 Pro so skupaj z drugimi dokumenti v digitalni obliki na spletu. Uporabnik jih najde prek kode QR ali jih poišče na spletni strani podjetja. Na dodatni prihranek pri porabi papirja vpliva še skrajšanje hitrih navodil za uporabo iz 340 na le 44 strani.
Od leta 2013 je Huawei z vrsto pobud naredil pomembne korake v smeri zelene prihodnosti, med katere sodi zmanjšanje emisij, vlaganje v obnovljive materiale, podpora ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov in ponovna uporaba odpadkov v zagotavljanju krožnega gospodarstva. Velik prispevek k zmanjšanju vpliva na okolje predstavlja uporaba bioplastike namesto plastike na osnovi nafte. Več kot 30 % jo je na osnovi ricinusovega olja, kar zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida za 62,6 %. Od leta 2018 je Huaweiu uspelo te zmanjšati za 612 ton. Samo lani je Huawei recikliral 1.468 ton odpadne elektronike in v ponovno uporabo vrnil 86 % zavrženih naprav. Letos naj bi reciklirali več kot 3.000 ton elektronskih odpadkov.

Pin It on Pinterest

Share This