Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung Electronics je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC) leta 2013.
To je desetletje vodilne mobilne zaščite za uporabnike po vsem svetu, v katerem se je Samsung Knox razvil v celovito varnostno platformo, ki je sinonim za zaščito milijard potrošnikov in podjetij. Sedaj pa se Samsung s Knox Matrix loteva naslednje meje varnosti naprav.
Samsung se zaveda, da lahko povečana povezljivost, kljub koristim, vodi do večjega števila izkoriščanj. Tradicionalna varnostna infrastruktura, ki ščiti posamezne naprave, ne bo mogla slediti, saj lahko ena kompromitirana naprava vpliva tudi na druge v istem ekosistemu. Knox Matrix se bo tega izziva lotil z revolucionarnim konceptom, ki utira pot varnosti več naprav za mobilne telefone, televizorje, gospodinjske aparate in drugimi.
Knox Matrix ima trenutno tri ključne značilnosti, ki zagotavljajo njegov uspeh. Trust Chain omogoča, da naprave med seboj spremljajo grožnje. Credential Sync varuje uporabniške podatke pri prenosu med napravami, Cross Platform SDK pa bo napravam na različnih operacijskih sistemih in platformah (med drugim Android, Tizen in Windows) omogočila, da se pridružijo Knox Matrix s doslednimi varnostnimi standardi. Na ta način bomo lahko zagotovili varnost naprav tudi v hiperpovezanem svetu.
Naprave Samsung, ki so opremljene s sistemom Knox Matrix, se medsebojno ščitijo v zaupanja vrednem omrežju. Če je en element ogrožen, ga Knox Matrix izloči iz ekosistema, da bi zaščitil druge. S podporo Knox Matrix v vseh napravah lahko pametni dom učinkovito spremenite v pametni ščit. Več naprav kot ima uporabnik povezanih, močnejša je njegova celostna varnost.
Knox Matrix vse to upravlja v zasebni verigi podatkovnih blokov (private blockchain), kar združljivim napravam omogoča medsebojno preverjanje kršitev in zagotavljanje varnosti s pametnim spremljanjem groženj. Z uvedbo teh korakov in še več funkcijami, ki bodo uvedene, bodo uporabniki lahko varno in udobno uporabljali več povezanih naprav.

Pin It on Pinterest

Share This