Glavna kamera P30 Pro s kar štirimi senzorji, postavlja nova merila v segmentu. Glavni senzor s 40 MP omogoča široki kot zajema slike, podprt pa je še s samodejnim ostrenjem in stabilizacijo slike. Drugi, ki je pri predhodniku P20 Pro črno bel, je sedaj barvni z 20 MP in služi za ultra široki zajem slike ter ima ravno tako samodejno ostrenje slike.
Najpomembnejša pridobitev pa je povsem nova telefoto postavitev. Senzor za zajem v telefoto načinu je zdaj postavljen za mali periskopski objektiv. S tako postavitvijo so rešili težavo potrebne globine za dosego večjega optičnega približevanja slike. Periskopski objektiv omogoča 5-kratno optično povečanje, na voljo pa je še 10-kratno hibridno povečanje in kar 50-kratno digitalno povečanje. Napredna optika ima vgrajeno še stabilizacijo in tudi samodejno ostrenje slike. Rešitev s teleskopskim objektivom je pri prvič uporabljena v mobilnem telefonu.
Novost je tudi četrta kamera, napredni globinski senzor ToF, ki služi za podporo pri avtomatskem ostrenju. Uporablja se tudi kot 3D optični čitalnik objektov. Prednja, selfie kamera, je po specifikacijah tudi izboljšana različica glede na P20 Pro. Z 32 MP in širokim zajemom slike a še vedno brez samodejnega ostrenja.
P30 Pro pa ima na voljo še bistveno izboljšan nočni način slikanja in omogoča slikanje tudi v popolni temi. Tudi na nočnih posnetkih se novinec odlično izkaže in je trenutno korak pred konkurenco.
P30 ima vgrajen trenutno najzmogljivejši hišni procesor Kirin 980. Ta skupaj s programsko podporo in tako imenovano umetno inteligenco AI skrbi za hitro in kvalitetno obdelavo slikovnega materiala. Zmogljivost hardverja in softverja zagotovo pri P30 ro pa tudi izdatno pomaga k boljši kvaliteti posnetkov.

Pin It on Pinterest

Share This