Apple je kot vsako leto do sedaj predstavil svojo novo kolekcijo za prihajajočo sezono 2020/21, a z majhno spremembo. Predstavitev mobilnih telefonov je tokrat prestavil na kasnejši čas. Tako so predstavili v prvi vrsti nov procesor A14 Bionic, ter nove iPad tablice in pametne ure, Apple Watch Series 6 in Apple Watch SE.
Največja novost je zagotovo nov procesor A14 Bionoic, ki je kot prvi na svetu narejen v 5nm tehnologiji. V praksi prinaša to več pametnega vezja na isti površini, kar pomeni večjo zmogljivost. Obenem pa bo to vplivalo tudi na manjšo porabo energije.
Nov iPad Air prinaša nekaj oblikovne svežine, priključek za polnjenje pa je sedaj v univerzalni USB-C izvedbi. Pogaja ga seveda nov A14 Bionic procesor, ki naj bi mu omogočal celo 40% povečanje zmogljivosti glede na predhodnika. Kamera na zadnjem delu je 12 MP medtem ko je na prednjem 7MP. Novi iPad Air bo na voljo že naslednji mesec od nekje 600 eur dalje.
Predstavljen je tudi osnovni, cenejši model iPad, katereg srce je nekoliko starejšega datume, ima dve generaciji starejši A12 Bionic procesor in je na zunaj identičen svojemu predhodniku. Cenovno pa bo na voljo od nekje 350 eurov dalje.
Apple Watch nove generacije je na voljo v dveh izvedbah in je tudi na zunaj enaka prejšnji seriji, nekaj novosti je le v funkcionalnostih.

Pin It on Pinterest

Share This