Ikona iz Cupertina v svoji novi izvedbi z oznako 12 prinaša kar nekaj novosti a zunanjost ostaja enaka. Tokrat je vodja skupine štirih glavnih modelov, ki sestavljajo novo družino. iPhone 12 je na voljo v treh izvedbah 64 GB, 128 GB in 256GB, vse različice pa imajo 4 GB delovnega spomina.
Največja novost pri novem Iphone 12 in seveda celotni seriji je nov, zmogljivejši procesor Bionic 14, ki je dovolj zmogljiv za podporo novi generaciji mobilnih omrežij 5G. Seveda ima novi iPhone tudi zmogljivejšo grafično podporo, saj je nadgrajen tudi zaslon ki je sedaj Super Retina XDR OLED z ločljivostjo 1170 x 2532. Zaslon je kot velja za vse iPhon-e do sedaj zares odličen in je enakih dimenzij (diagonala 6,1 palca) kot pri iPhone 11. Nekoliko se je zmanjšal prostor ob zaključku ekrana , tako da so skupne dimenzije ohišja nekoliko manjše kot pri predhodniku. Dvanajstica je tudi nekoliko lažja, a na žalost tudi na račun nekoliko manjše baterije. Ta ima kapaciteto 2815 mAh in po specifikacijah še vedno zdrži kot pri 11tki, a bo po predvidevanjih, sploh pri uporabi 5G čas med polnjenji nekoliko krajši.
Na zadnjem delu sta dve kameri, glavna z 12 MP in druga za širokokotni zajem slike, tudi z 12 MP. Sicer odlični dvojec, ki pa na žalost ni pridobil velikih sprememb od lanskoletnega modela. Nekoliko je sicer nadgrajena glavna kamera, naj bi pa tudi softversko nadgradili zmogljivosti. Isto je s prednjo selfie kamero, ki je enaka kotpri 11tki.
Za polnjenje je še vedno na voljo lightning priključek, sedaj pa podpira hitro polnenje z 20 in brezžično polnjenje je dopolnjeno z nastavkom za magnetni nosilec. Ni pa v osnovnem paketu več priložen polnilec, ampak le kabel za polnjenje.
IPhone 12 se po zunanjosti skoraj ne razlikuje od predhodnika, vse glavne novosti so skrite očem. Je pa je naslednja stopnja v tehnološkem razvoju, saj je Apple s tem produktom stopil v obdobje 5G.

Pin It on Pinterest

Share This