Ker je vse več mobilnih iger grafično zahtevnih, morajo pametni telefoni slediti in se prilagajati temu trendu. Tehnologija Huawei GPU Turbo, prvič predstavljena v okolju EMUI 8.2, izboljšuje kakovost in učinkovitost delovanja grafičnega procesorja in hkrati optimizira porabo energije. Zmanjševanje zakasnitvenih časov in optimizacija porabe sta njena glavna poudarka tudi v okolju EMUI 11.
Da bi bilo igranje udobno, EMUI 11 ponuja dodatne funkcije, med njimi pomočnika za delovanje aplikacij (App Assistant), ki prinaša vznemirljivo in neprekinjeno izkušnjo. Pomočnik se med igranjem iger samodejno prikaže kot ikona v zgornjem levem kotu. Če se je dotaknete in povlečete prst proti sredini zaslona, so vam na voljo vse njegove možnosti, prikazane v priročnem meniju. Med njimi so neprekinjeno igranje, pospeševanje iger, preprečevanje nenamernega dotika in snemanje zaslona.
Če med igranjem dobite dohodni klic ali sporočilo, funkcija neprekinjenega igranja izklopi zvonjenje in prikaže manjše okno z obvestilom, ki ne moti in ne prekine igranja. Kadar bi radi k igranju povabili prijatelja, to storite prek ustrezne aplikacije. Z aplikacijami WhatsApp, Telegram, Messenger, WeChat in QQ lahko sporočilo pošljete, ne da bi morali igro zapustiti. S svojim uspehom se lahko pohvalite tako, da zajamete zaslon ali sprožite snemanje dogajanja na zaslonu. Oboje z enim samim preprostim dotikom. Pomočnik za delovanje aplikacij ima še eno zelo uporabno funkcijo. Preprečevanje nenamernega dotika namreč »zamrzne« upravljavske tipke, da se jih v žaru igre po naključju ne dotaknete. Ko na napravo namestite novo igro, jo pomočnik zazna in prikaže svojo ikono, ko jo zaženete. Če ne, potem jo dodate v nastavitvah, kjer lahko ustvarite tudi bližnjico na začetnem zaslonu.
Od polne izrabe zmogljivosti sistema na čipu do prenovljene uporabniške izkušnje ter novih funkcionalnosti – okolje EMUI 11 bo vedno zagotovilo najboljšo igralno izkušnjo. Odveč pa ni niti možnost sodelovanja na več zaslonih, s pomočjo katere mobilno igro lahko igrate na zaslonu enega od novih prenosnih računalnikov Huawei, MateBook X Pro, MateBook X, MateBook 13, MateBook D14 ali MateBook D15.

Pin It on Pinterest

Share This