Pametne ure so postale nepogrešljiv dodatek našega sodobnega življenjskega sloga. Huawei s svojo serijo Huawei Watch naredil še korak naprej, nova ura Watch Ultimate prinaša v segment prestižnost.

Watch Ultimate se ponaša z tako imenovanim brezčasnim klasičnim dizajnom, ki združuje elegantne linije s premišljenimi detajli.  In poglavitno, izdelana je iz visokokakovostnih materialov. Ohišje samo je izdelano iz cirkonija, zadnji del in del okoli zaslona je iz keramike, medtem ko zaslon prekriva safirno steklo, ki je izjemno trdno in odporno na praske.

Dodelani detajli in visokokakovostni materiali

Poleg tega je Huawei Watch ultimate na voljo v dveh barvnih različicah, črni in modri. Črna prihaja v originalu s črnim gumiranim paščkom, medtem ko modra z kovinskim paščkom. Ta je narejen iz zlitine titaniuma. Poleg tega imate možnost menjave paščkov, ki omogočajo personalizacijo in nekoliko prilagoditev glede na individualni slog uporabnika. Pohvalno imata obe verziji že v osnovnem paketu tudi dodaten gumirani pašček. Kot že omenjeno, ponaša se z elegantnim, brezčasnim dizajnom, ki se odlično poda k različnim priložnostim in tudi vsaki obleki.

Elegantno in tudi pretižno, v dveh barvnih različicah.

Izdelana je v eni velikosti in predvsem namenjena vsem, ki imate raje večjo uro. Premer ure je dobrih 48 mm in zaslona 1,5 palca, kar je med največjimi v kategoriji pametnih ur. Opremljena je z LTPO AMOLED zaslonom visoke ločljivosti, ki ponuja jasen in svetel prikaz z visoko resolucijo, ter omogoča upravljanje z dotikom. Vendar ne pod vodno gladino.

Velikost in žlahtni materiali pa prinašajo tudi izdatno težo, s 76 grami je tudi med najtežjimi izdelki te vrste. Je pa tudi vodotesna tja do 10 ATM ali 100 metrov globine in kot oglaševana, primerna za potapljače. Plavanje in potapljanje je seveda na voljo kot eden od športnih aktivnosti, ki jih lahko posebej spremljate.

Watch Ultimate  je opremljena z vrsto funkcij, kot so GPS, merjenje srčnega utripa, štetje korakov, spremljanje spanja in tudi merjenje togosti vaših arterij. Slednje je novost, merjenje pa združuje senzor za elektrokardiogram EKG in seveda namensko aplikacijo. Zanimivo in uporabno, do katere meje pa bo pokazal čas.

Podpira spremljanje več kot 100 načinov vadbe

Prav tako spremlja stopnjo vaše telesne aktivnosti in ima vrsto funkcij za izboljšanje vašega zdravja in dobrega počutja. Na voljo imate več kot 100 načinov vadbe, od pohodništva do potapljanja. Poleg tega omogoča tudi sprejem obvestil o sporočilih, klicih in drugih pomembnih dogodkih z vašega mobilnega telefona.

Za upravljanje ima na voljo tri stranske gumbe in zaslon na dotik. Glavni, zgornji desni gumb omogoča poleg pritiska tudi vrtenje in deluje kot bližnjica za pred nastavljene funkcije in je tudi prevoden za funkcionalnost EKG. Senzorji na zadnji strani pa spremljajo srčni utrip in ravni kisika v krvi SpO2, kar omogoča natančnejše beleženje vadbe in sledenje spanju.

Watch Ultimate na žalost ne podpira direktne mobilne povezave, ima pa na voljo povezavo Bluetooth, Dodatno pa je ohišje zasnovano tako da izboljša zajem signala GPS tudi v gostejših gozdovih, zahtevnejši gorski geografiji in urbanih okoljih.

Ena izmed glavnih prednosti pametnih ur Huawei Watch je zagotovo dolga življenjska doba baterije. Osnovne uporabe lahko zdrži tudi do dva tedna z eno polnitvijo, medtem ko nekoliko bolj obremenjena do polovice tega časa. V takem razmerju približno smo jo tudi uporabljali na testu in vzdržljivost je za pametno uro pohvalna. Seveda pa ima na voljo tudi pametne funkcije za hranjenje energije, če se znajdete v odročnih predelih tega sveta.

Zares odlična avtonomija za pametno uro

Watch Ultimate je kot ostale pametne ure Huawei je združljiv tako z operacijskim sistemom Android in iOS. Poleg prestižnosti in elegantnosti je to eden od adutov za širok krog uporabnikov. Klasična eleganca omogoča uporabo ob različnih prilikah, zagotovo privlači poglede in je tudi tehnološko dovršena. Seveda pride to z nekoliko večjo cenovno postavko,  a prestiž vsekakor šteje.

Pin It on Pinterest

Share This