Na trgu je nov moško ženski par pametnih ur Huawei za spremljanje aktivnosti. Lahko se pohvalita s prestižno izbiro materialov ohišja, ter odlično izdelavo. In kot je sedaj za Huawei ure že stalnica, tudi s tehnološko dovršenostjo.

GT 3 Pro je kot omenjeno na voljo v moški in ženski izvedbi, v klasičnem stilu.  Obe različici imata okroglo številčnico oziroma okrogel zaslon. Večja, moška s 46 mm premera in manjša ženska s 43 mm premera številčnice.  Materiali uporabljeni za izdelavo so zares vrhunski. Moška ura je izdelana iz titanium zlitine, kar velja tako za ohišje kot pašček, če izberete povsem kovinsko različico. Medtem ko je za žensko izvedbo uporabljena bela keramika. Tako ženska kot moška pa sta na voljo tudi v bolj športni kombinaciji z usnjenim paščkom.

Elegantno prestižni videz

Tokrat smo testirali žensko različico in se zato posebej posvetili njej.  Za ženska zapestja je seveda bolj primerna manjše velikosti. S  premerom 43 mm je že na prvi pogled pravi ženski modni dodatek. Klasičen in eleganten dizajn dopolnjuje bela barva ohišja in obroba krone ter gumbi v zlati barvi. Uporabljen material je bela keramika, iz katere je tudi pašček. Na voljo je še različica z usnjenim paščkom in srebrnimi obrobami namesto zlatih. Nekoliko manj prestižna, a še vedno zelo elegantna in nekoliko bolj športnega videza. Izdelava ohišja in paščka je na vrhunskem nivoju.

GT 3 Pro odlikuje tudi safirno steklo številčnice, ki je odporno na praske in seveda pristojni izbiri prestižnih materialov. Ura je tudi vodotesna po standardu IP 68, tja do 30 m pod morsko gladino. Zaradi stranske odprtine za senzor zračnega tlaka ima vgrajen še dodatno funkcijo odstranjevanja vlage iz odprtin s tresenjem.

Na zadnjem delu izstopa oko senzorja za spremljanje telesnih funkcij. Ta je od prejšnje generacije tehnološko  nadgrajen za še bolj natančno merjenje.

Senzor na zadnjem delu

Okrogel AMOLED zaslon ponuja odlično viden prikaz tudi pri močni dnevni svetlobi. Svetlost se avtomatsko prilagaja zunanjim okoliščinam, jo je pa moč nastaviti tudi ročno. Ravno tako lahkopodaljšamo čas prikaza, a vse to seveda vpliva na porabo baterije.

Operacijski sistem je hišni Harmony OS 2.0. Ta ponuja za pametne ure dovolj prilagodljivo platformo. Že v osnovnem programskem paketu je na voljo precej širok nabor aplikacij. Seveda vse fitnes funkcije in spremljanje ostalih aktivnosti v povezavi  z najrazličnejšimi senzorji.  Na voljo je več kot 100 načinov vadbe, vse od teka, kolesarjenja, plavanja smučanja, pa tja do golfa in ostalih bolj nevsakdanjih  načinih vadb.

Meni za spremljanje aktivnosi

Na uri je moč spreminjati številčnice, ozadja in  prilagajati prikazane funkcije po želji uporabnika. Vse dopolnjuje še kombinacija z aplikacijo Huawei Zdravje nameščeno na vašem telefonu. Preko nje lahko bolj natančno spremljate vse funkcije in vadbe, in še nekoliko bolj prijetno za uporabo. Aplikacijo lahko namestite na vsa mobilne telefone z različnimi platformami tako da omejena le na Huawei oziroma Android izdelke.

 Senzor na zadnji strani ure, ki spremlja srčni utrip in nasičenje z kisikom v krvi, je sedaj še dodatno tehnološko nadgrajen. Na voljo je tudi senzor zračnega tlaka. Seveda tudi brez satelitske navigacije GPS ne gre.

Glavni meni

Kot velika novost je vgrajen ECG senzor ali po naše EKG merjenje aktivnosti srca. Trenutno je aktiviran in na voljo le na izbranih trgih. Verjetno zelo kmalu  bo programska oprema na voljo tudi pri programski nadgradnji. Smo pa na testiranem vzorcu imeli možnost tudi preizkusiti funkcijo. Trenutno je še v povojih a veliko obeta.  

Po tovarniških specifikacijah zdrži večja moška ura tja do dva tedna brez polnjenja. Ker je ženska različica nekoliko manjša je posledično tudi baterija nekoliko manjša.  Uro bo še vedno vzdrževala tja do tedna brez polnjenja pri zmerni uporabi. Seveda se z aktivno uporabo zaslona in različnih senzorjev  ta čas hitro manjša. Kljub temu pa jo še vedno lahko uvrstimo v vrh baterijsko vzdržljivih pametnih ur.

V kompletu poleg magnetnega stojala za polnjenje s priključnim kablom USB, dobimo tudi člene za podaljšanje paščka. Ženska, manjša ura je kozt že omenjeno na voljo v dveh barvnih kombinacijah, belo zlata in belo srebrna.

Komplet s ponilcem in členi za podaljšanje paščka

Watch Gt 3 Pro je zadnja verzija odličnih pametnih ur Huawei. Te zasedajo sam vrh v ponudbi pametnih ur in GT 3 Pro ni izjema, nasprotno. Ta še utrjuje vodilno pozicijo s tehnološko nadgradnjo. Kot prvi prinašajo v ta segment merjenje srčne aktivnosti kot je EKG. Izbrani materiali in odlična izdelava, pa samo še potrjujejo predanost proizvajalca ostati v vrhu v segmentu pametnih ur.

Pin It on Pinterest

Share This