Nova izvedba Huawei Watch Fit prinaša kar nekaj tehničnih izboljšav in novosti in še vedno elegantne pravokotne izvedbe . Že na prvi pogled je večja od predhodnega modela, za približno 20% pa je večji tudi zaslon. Prihaja pa celo v treh osnovnih izvedbah, Active, Classic in Elegant.

Vsaka od izvedb nove športne pametne ure pa prihaja tudi v različnih barvah ohišja in paščkov. Huawei Watch Fit 2 Active je na voljo v rožnati, modri ali črni barvi s silikonskim paščkom, Classic v zlati in srebrni barvi, ter sivi in beli paščka. Medtem ko Elegant prihaja v srebrni in zlati barvi s kovinskim paščkom.

Res pester izbor barv in materialov

Izbira že original variant je tako zares velika. Poleg tega pa imajo ure na voljo tudi mehanizem za hitro menjavanje paščkov. Elegant in Classic celo z dvojnim mehanizmom, vpetjem v ohišje, ter možnostjo uporabe standard 20 mm paščkov za hitro menjavanje. S tem se možnosti personalizacije še povečajo, seveda z nakupom dodatnih paščkov.

Neskončne možnosti personalizacije

Je tudi nekoliko težja od predhodnice, a še vedno izjemno lahka glede na svoj razred. Sploh pa glede na velikost in funkcije. Odvisno od modela se teža giblje od 26 g za Active do 30 g za Classic in Elegant. Huawei Watch Fit 2 je tudi vodoodporna in odporna na vdor prahu.

Pravokotni zaslon nove športne pametne ure je AMOLED izvedbe in nudi odlične kote gledanja, kontrast in seveda barve. 4,4centimetrska diagonala zaslona je za 18,6 odstotka večja od zaslona prejšnje generacije in ima ločljivost 336 x 480 pik.

Na voljo je poleg klasičnega izklopa zaslona po nekaj sekundah, tudi funkcija vedno vklopljen zaslon, z enobarvnim osnovnim prikazom ure. To sicer nekoliko zmanjša trajanje baterije, a odtehta funkcionalnost.

Vedno vklopljen zaslon s prikazom časa v dvobarvni izvedbi

Preko na dotik občutljivega zaslona upravljamo s skoraj vsemi funkcijami. V pomoč pri upravljanju pa je še gumb na desni strani ohišja. Je dovolj velik, da ga lahko na slepo začutimo in uporabimo. Z njim vstopamo v glavni meni, potrjujemo in se vračamo v začetni položaj številčnice.

Watch Fit 2 obljublja 7 dni intenzivne uporabe in do 10 dni zmerne uporabe. V praksi se številke kar ujemajo, saj zdrži teden zmerne uporabe in nekaj manj s stalno vklopljenim ekranom za prikaz časa in osnovnimi opomniki. Kar zadeva polnjenje, pametna ura podpira 5W polnjenje, preko priloženega polnilnega kabla s priklopom USB. Na žalost pa polnilca v osnovnem kompletu ni, in uporabljate tistega od vašega telefona. Polnjenje ure je dovolj hitro, da se do popolnoma napolni v manj kot eni uri.

Glavni meni Harmony OS

Huawei Watch Fit 2 je opremljen z operacijskim sistemom HarmonyOS 2.1. Že preizkušena osnova z ostalih Huawei, ki omogoča veliko dodatnih funkcij. Poleg vseh za spremljanje fitnes in športnih aktivnosti seveda tudi menjava številnic, ter dodatne prilagoditve le teh.

Podpira tudi klice preko brezžične bluetooth povezave. Na voljo je upravljanja in posredovanja telefonskih klicev s pametnega telefona. Povežete jo lahko tudi z brezžičnimi bluetooth slušalkami, saj omogoča predvajanje glasbe. Na voljo tudi preko vgrajenega zvočnika, na uro pa lahko shranite tja do 5000 pesmi.

Predvajalnik glasbe

Watch Fit 2 ima na voljo več kot 100 načinov za spremljanje vadb v povezavi s senzorjem srčnega utripa, spremljanje kisika v krvi SpO2 in GPS za spremljanje podatkovo vašem gibanju. Na voljo je tudi spremljanje spanja in druge zdravstvene funkcije, ki so povezane s preračunavanjem vaših aktivnosti. Kot je na primer sledenje spanju in zaznavanju ravni stresa. Z vizualnimi opomniki vas opominja na neaktivnost, za nekoga nadležno, drugemu pa pride izredno prav.

Senzor na zadnjem delu, lepo vidni gumbi za menjavo paščka

Kot omenjeno ima tudi sprejemnik GPS za spremljanje poti vaših vadb in omogoča tudi uporabo kompasa. Sicer imate na voljo mali izris poti na zaslonu ure, a je zaradi velikosti zaslona komaj kaj uporaben. V povezavi z aplikacijo Huawei Zdravje pa dobi ta funkcija popolnoma novo dimenzijo in je še kako pomembna za tekače in kolesarje. Zagotovo pa pride prav tudi ostalim. Aplikacijo lahko naložite na vse vrste mobilnih naprav, tako da ni problema tudi če imate Apple izdelke.

Huawei Watch Fit 2 je izredna športna pametna ura, ne le po osnovni izbiri barv in materialov ampak tudi po tehnološki dovršenosti. Kvadratna oblika z nežnimi toni seveda bolj pristoji ženskemu spolu, a temna izvedba bo zagotovo všeč tudi predstavnikom moške populacije. Je tudi izjemno lahka. Cenovno, pa glede na funkcijski nabor in z vgrajenim GPS-om , zelo sprejemljiva.

Pin It on Pinterest

Share This