Watch 4 Pro je še ena odlična pametna ura iz Huawei linije. Zopet precej tradicionalne oblike a nekoliko bolj zaobljenih linij, ter kar zajetne velikosti. Prihaja v izvedenki s kovinskim ali usnjenim paščkom.


Watch 4 Pro je pametna ura s precej klasičnega, a zelo brezčasnega izgleda. Elegantne linije so v izvedbi z nekolik bolj zaobljenimi detajli. Izdelana je iz visokokakovostnih materialov, saj je ohišje samo izdelano iz titanium zlitine, zadnji del je iz keramike, medtem ko zaslon prekriva safirno steklo, ki je izjemno trdno in zato odporno na praske. Tehta 65 gramov, z vodotesnostjo tja do 50 metrov globine.


Na voljo je s kovinskim ali usnjenim paščkom. Kovinski je enako kot ohišje izdelan iz zlitine titaniuma. Seveda pa je na voljo možnost menjave paščkov, ki omogočajo personalizacijo oziroma prilagoditev glede na individualni slog uporabnika ali različne priložnosti. Tradicionalna, klasična oblika pa se odlično poda tudi k vsaki obleki.

Brezčasna eleganca za vsako prililo


Watch 4 pro ima premer ohišja 48 mm in zaslona 1,5 palca, kar jo uvršča med večje pametne ure. Opremljena je z LTPO AMOLED zaslonom visoke ločljivosti, ki ponuja jasen in svetel prikaz z visoko resolucijo, ter omogoča upravljanje z dotikom.


Watch4 Pro lahko uporabljate kot samostojno napravo za opravljanje klicev, saj ima na voljo tudi uporabo e-SIM kartice. V povezavi z vašim mobilnim telefonom, pa seveda omogoča sprejem obvestil o sporočilih, klicih in drugih sporočil.

Upavljanje prek zalona

Za upravljanje ima na voljo dva stranska gumbe in zaslon na dotik. Glavni, zgornji desni gumb omogoča poleg pritiska tudi vrtenje. Spodnji stranski gumb pa ima sedaj funkcijo dostopa do bližnjic, ki jih lahko poljubno nastavljate.

Senzorji na zadnji strani zaznavajo vaš srčni utrip, temperaturo in ravni kisika v krvi SpO2, kar omogoča natančnejše beleženje vadbe in sledenje spanju. Stranske odprtine pa so namenjene senzorju za merjenje zračnega tlaka in s tem povezanim tudi višinomerjem.

Na voljo je vrsto funkcij za spremljanje telesnih aktivnosti, kot so GPS navigacija, merjenje srčnega utripa, štetje korakov, spremljanje spanja in še nekaj novosti. Ura lahko poleg tega da spremlja stopnjo vaše telesne aktivnosti, ima vrsto funkcij za obveščanje za izboljšanje vašega zdravja in dobrega počutja. Na voljo ima tudi več kot 100 načinov vadbe, od pohodništva do potapljanja. Novost je merjenje EKG, torej senzor za elektrokardiogram in seveda vključuje tudi namensko aplikacijo. Uporabno, sploh v kombinaciji z ostalimi funkcijami za spremljanje telesnih aktivnosti.

Stranski večnamenski vrtljiv gumb

Za izpostaviti je funkcijo Vpogled v zdravje, ki združuje in sočasno pregleda sedem ključnih indikatorjev in vam na podlagi tega naredi poročilo o vašem trenutnem stanju. Na podlagi tega si lahko tudi sami naredite tudi opomnike ali pa vas ura opominja o nepravilnostih. Merjenja in rezultate lahko delite med družinskimi člani ali bližnjimi prijatelji. Upamo da v bližnji prihodnosti tudi z osebnim zdravnikom.
Ena izmed lastnosti te pametne ure pri katerih se odlično izkaže je zagotovo dolga življenjska doba baterije. Osnovne uporabe lahko zdrži tudi do tri tedne z eno polnitvijo, medtem ko nekoliko bolj obremenjena do slabega tedna. V takem razmerju približno smo jo tudi uporabljali na testu in vzdržljivost je za pametno uro pohvalna.

Huawei WAtch 4 Pro je elegantna vsestranska samostojna ročna naprava in pa odličen spremljevalec vaših telesnih aktivnosti. Sploh pa se izkaže na področju merjenja najrazličnejših parametrov, ki vplivajo na vaše zdravje. Watch 4 Pro je tudi kot ostale pametne ure Huawei združljiva tako z operacijskim sistemom Android in iOS.

Pin It on Pinterest

Share This