Kitajski tehnološki gigant Huawei je vse bolj prisoten tudi v avtomobilističnem segmentu. Kot tehnološki partner sodeluje na različnih projektih in s kitajskim proizvajalcem vozil AITO bo v kratkem na trg prispel, kot so ga poimenovali, smart vehicle-pametni avto. To je novi električni avtomobil z oznako Wenjie M9, katerega pametni del je nastal pod okriljem Huawei-a.

AITO Wenjie M9 bo uradno vstopil na trg 26. decembra. Izdatno je opremljen s Huawei rešitvami za pametna vozila, ki povečujejo uporabnost in zmogljivost Wenjie M9. Vozilo je opremljeno z digitalnim prikazovalnikom, katerega programska osnova je Huawei hišni operacijski sistem HarmonyOS 4. Ima vgrajen tudi inteligentni vozni sistem Huawei ADS. Poleg tega uporablja ohišje iz aluminijeve zlitine, ki so ga oblikovali Huawei strokovnjaki.

Tudi nekatere rešitve vgrajene v pametno vozilo Wenjie M9, ki so drugače v domeni proizvajalcev za avto industrijo, so prišli iz Huawei-a, Integran Huawei prozorni zaslon AR-HUD, Huawei DATS 3.0 (sistem dinamičnega prilagodljivega nadzora navora), Huawei MFSS (Multi-Modal Fusion Sensing System) in Huawei x Motion za nadzor avtomobila.

Huawei se kot tehnološki partner agresivno širi tudi v to področje in mogoče lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi še kaj več.

Pin It on Pinterest

Share This