Huawei je predstavil najnovejšo serijo pametnih telefonov Mate 30. Predstavljeni modeli nove serije so Mate 30 Pro kot zastavonoša, v dveh izvedbah, s podporo za 4G in 5G. NA voljo bodo seveda tudi različice z drugačno spominsko konfiguracijo. Tudi manj opremljena verzija Mate 30 bo na voljo v dveh glavnih izpeljankah, 4G in 5G.
Izpostavljen je seveda model Mate 30 Pro in ta prinaša predvsem nadgradnjo prejšnjega modela, torej boljše kamere, nekoliko spremenjena, manj zaobljena zunanjost in seveda še močnejšo procesorsko podporo. Velikost odličnega AMOLED zaslona je nekoliko večja, kar gre tudi na račun maj zaobljenih robov. Srce novinca je najnovejši Huawei Procesor Kirin 990, v osnovi s podporo 8 GB RAM-a. Glavna kamera s 40 MP je nekoliko izboljšana od predhodnika, predvsem pa ima sedaj optični stabilizator. Boljša je tudi kamera za širokokotni zajem slike, ki ima sedaj 40 MP, medtem ko telefoto,z 8 MP ostaja enaka. Dodan je še TOF 3D senzor za zaznavo globine.
Nova Mate serija je opremljena z novim operacijskim sistemom Androidom 10 na katerem deluje Huawei uporabniški vmesnik EMUI 10. Na na žalost pa očitno ob začetku prodaje ne bo podpore za Googlove servise, pomeni da trenutno ni mogoče nalagati in uporabljati aplikacij z Googlovega nabora. Sicer se še ne ve ali je to trajna rešitev, a za navdušence in poznavalce že obstajajo rešitve, ki seveda na lastno odgovornost omogočajo uporabo tudi Google aplikacij. Mobilnik je pripravljen na to, kaj pa se bo pokazalo z druge strani pa bo pokazal čas.

Pin It on Pinterest

Share This