Dve Huaweievi napravi, pametni telefon P50 Pro in pametna ura Watch GT 3 Pro, sta prejemnici prestižne nagrade izbora Naj Digi 2023, ki ga je že četrto leto zapored organiziral medij Siol.net. Huawei P50 Pro je osvojil nagrado v kategoriji Najboljša mobilna kamera, Huawei Watch GT 3 Pro pa v kategoriji Pametna ura.


V kategoriji Najboljša mobilna kamera je bralce najbolj prepričal pametni telefon Huawei P50 Pro, ki je ob prihodu na trg prvi predstavil sistem dvojne matrične kamere z glavno matriko in vključuje barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv ter večspektralno tipalo svetlobe. Poleg tega se P50 Pro lahko pohvali tudi s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo.


Huawei Watch GT 3 Pro pa so bralci Siol.net izglasovali kot najboljšo pametno uro preteklega leta. Uro sicer odlikujejo zmožnost merjenja elektrokardiograma (EKG), natančno tipalo za spremljanje srčnega utripa in kisika v krvi (SpO2), napredne možnosti vadbe ter dovršen dizajn.
Letos je izbor Naj Digi prvič potekal v treh krogih. V prvem krogu so predstavniki proizvajalcev ali uvoznikov v vsaki od kategorij lahko predlagali do dva kandidata med napravami, ki so bile na trgu v letu 2022. Na tako ustvarjenih glasovalnih seznamih so bralci medija Siol.net s svojimi glasovi v drugem krogu v vsaki kategoriji izbrali po šest kandidatov, ki so se potem ponovno pomerili v tretjem krogu.

Pin It on Pinterest

Share This