Huawei je predstavil najnovejši pametni telefon serije P – Huawei P50 Pro ki bo navdušil ljubitelje vrhunske mobilne fotografije. Z vsakim novim pametnim telefonom serije P Huawei premika meje mogočega ter potrjuje in krepi položaj vodilnega podjetja na področju mobilne fotografije. Tudi tokrat so se pri Huaweiu izkazali in lestvico mogočega premaknili še višje.


Derek Yu, predsednik podjetja Huawei Consumer BG za Srednjo in Vzhodno Evropo, Skandinavijo, Kanado in Turčijo, je ob predstavitvi telefonov dejal: »Deset let že s pametnimi telefoni serije P premikamo meje mobilne fotografije in dvigujemo letvico mogočega. Z napredno optiko Huawei XD in pogonom XD Fusion uporabnikom pametnega telefona Huawei P50 Pro zdaj omogočamo ustvarjanje fotografij z neverjetnimi barvami in podrobnostmi. Šli pa smo še korak dlje in razvili zložljiv pametni telefon Huawei P50 Pocket, brezkompromisen v zasnovi, dizajnu, kamerah in zmogljivostih.«


Napredne tehnologije za višjo kakovost fotografij
Huawei je bil ves čas od obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in kakovosti fotografij. Kot logičen razvojni korak zato s pametnim telefonom Huawei P50 Pro predstavljajo prvi sistem dvojne matrične kamere z glavno matriko, ki vključuje barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe. Zahvaljujoč tehnologijam True-Chroma Shot, XD Fusion Pro z novim filtrom Super Colour, pogonom True-Chroma Image in Super HDR, so fotografije barvite in polne podrobnosti tudi v slabih svetlobnih razmerah ter najboljša možna reprodukcija tega, kar vidi človeško oko. Novi telefon je opremljen s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo, medtem ko je ultra širokokotni objektiv opremljen s tehnologijo stabilizacije, za preprost zajem majhnih ali zelo oddaljenih predmetov v visoki ločljivosti. Pametni telefon Huawei P50 Pro podpira tudi optiko Huawei XD, ki odpravlja optične napake in obnavlja podrobnosti na fotografijah.


Vodilne zmogljivosti in uporabniška izkušnja
Poleg izjemnih fotografskih zmogljivosti, je pametne telefone serije Huawei P vedno odlikovala navdušujoča oblika v kombinaciji z zmogljivostjo. Huawei P50 Pro ni izjema, saj ga odlikujejo velik zaslon, baterija kapacitete 4360 mAh ter žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 55 W, čeprav ostaja tanek in lahek, da se udobno prilega dlani. Zaslon telefona je na bokih ukrivljen (3D), podpira 120-herčno osveževanje in 300-herčno vzorčenje dotika za gladko in odzivno vizualno izkušnjo, nudi podporo za barvno paleto P3 in je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv. Vrhunsko izkušnjo rabe zaokrožujeta stereo zvočnika z mogočnim zvokom, za katerega se vam bo zdelo, da prihaja iz vseh smeri.


Ko gre za oblikovanje, vas bo zagotovo prepričala revolucionarna zasnova dvojne matrične kamere, ki pametnemu telefonu Huawei P50 Pro daje značilen elegantni videz in ustvarja profesionalno izkušnjo fotografiranja. Na voljo je v dveh čudovitih barvah, zlati (Cocoa Gold) in črni (Golden Black) in je odporen proti vodi in prahu po standardu IP68.


Pametni telefon Huawei P50 Pro je na slovenskem trgu na voljo od 7. februarja po priporočeni ceni 1.199 €.

Pin It on Pinterest

Share This