Eden od najbolj uveljavljenih portalov za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.
Skokovit napredek v fotografski zmogljivosti omogoča 50-milijonsko tipalo glavne kamere »Huawei Ultra Vision Sensor«. Prednost glavnega senzorja senzorja s 50 milijoni pik, je njegova velikost z 1/1,28 palca (po diagonali),ter sposobnost združevanja pik. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja »Octa PD AutoFocus« ter inovativna tehnologija »Huawei XD Fusion Engine«, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih.
P40 Pro ima poleg glavnega senzorja še širokokotno kamero opremljeno s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik. V sklopu pa sta tudi kamera s teleobjektivom za 5-kratno optično povečavo in kamera TOF, za učinke zamegljenega ozadja.
Preizkus je sestavljen iz ocene zmogljivosti kamer med fotografiranjem in snemanjem videa. Impresivnih 140 točk je pametni telefon P40 Pro osvojil za fotografijo, pohvalili pa so širok dinamičen razpon in visoko raven prikaza podrobnosti, zaradi česar je glavna kamera primerna za snemanje v vseh svetlobnih razmerah. Prav tako so pohvalili natančnost ekspozicije, kakovosti prikaz barv in natančnost globine pri učinku zamegljenega ozadja Strokovnjake pa je navdušila tudi 5-kratna optična povečav, saj je tudi na teh fotografijah opaziti malo šuma in veliko podrobnosti. Odlično pa se je telefon izkazal tudi v video zmogljivostih. Zanje so mu namenili 105 točk, posebej pa so pohvalili dobro upodabljanje podrobnosti, natančno ekspozicijo, učinkovito stabilizacijo slike in hitro, natančno in konsistentno samodejno ostrenje.

Pin It on Pinterest

Share This