Na trg je prišla nova seria P30 Huawei mobilnikov. Prvi med njimi, P30 Pro prinaša veliko novega tako v serijo P kot tudi v širši krog mobilne telefonije. Njegov glavni adut pa je zagotovo glavna kamera s kar štirimi senzorji.
Glavni senzor s 40 MP omogoča široki kot zajema slike, podprt pa je še s samodejnim ostrenjem in stabilizacijo slike. Drugi, z 20 MP, služi za ultra široki zajem slike in ima ravno tako samodejno ostrenje slike. Glavna novost pa je periskopski objektiv za telefoto senzor z 8 MP, rešitev, ki je prvič uporabljena v mobilnem telefonu. Tako so rešili težavo potrebne globine za dosego večjega optičnega zuma. Periskopski objektiv tako omogoča kar 5-kratno optično povečanje, na voljo pa je še 10-kratno hibridno povečanje in kar 50-kratno digitalno povečanje. Napredna optika ima vgrajeno še stabilizacijo in tudi samodejno ostrenje slike.
Četrta kamera z oznako TOF 3D pa služi kot napredni globinski senzor in jo je možno uporabljati tudi kot 3D optični čitalnik objektov. Rešitev, ki smo jo videli že pri Mate 20 Pro, le da se za skeniranje uporablja dodaten senzor. Prednja, selfie kamera, je z 32 MP po specifikacijah tudi izboljšana različica glede na P20 Pro.
P30 ima vgrajen trenutno najmočnejši hišni procesor Kirin 980, na voljo pa bo z 8 GB delovnega spomina in tremi različicami za shranjevanje datotek, 128, 256 in 512 GB. Na voljo pa ima tudi razširitev le tega, z Nano SD kartico, in sicer do 256 GB.
Zaslon je kot pri predhodniku tipa OLED, le da je za odtenek večji. To v praksi pomeni, da so zunanje mere mobilnega telefona ostale iste, zmanjšal se je le rob okoli zaslona. P30 Pro je dobil še zakrivljene robove kot pri Mate 20 Pro. Zareza na zaslonu je zdaj velika le toliko, da je prostor za prednjo kamero, medtem ko je zvočnik v reži nad zaslonom.

Pin It on Pinterest

Share This