Najnovejši Huaweiev telefon nova Y90 odlikuje vrsta impresivnih funkcij, vključno s 17-centimetrskim (6,7-palčnim) zaslonom Huawei Edgeless FullView za poglobljeno vizualno izkušnjo, vrhunska baterija kapacitete 5000 mAh s 40-vatnim hitrim polnjenjem Huawei SuperCharge in pomnilnik velikosti 128 GB. Prav tako nudi impresivne fotografske zmogljivosti, saj se na zadnji strani bohoti velik fotografski sklop s kar tremi kamerami, med katerimi izstopa glavna z ločljivostjo 50 MP. Celovitost pametnega telefona Huawei nova Y90 zaključuje operacijski sistem EMUI 12, po zaslugi katerega zagotavlja priročno, gladko in zanesljivo interaktivno izkušnjo.

17-centimetrski (6,7-palčni zaslon) FulIView podpira frekvenco osveževanja do 90 Hz in frekvenco vzorčenja dotikov do 270 Hz. Poleg tega ima telefon okvirje ozke samo 1,05 mm, ki ustvarjajo 94-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, to pa uporabnikom daje več prostora za vsebino, ne glede na to, ali gre za igro ali film.

Za prikaz vsake podrobnosti pri fotografiranju je Huawei nova Y90 opremljen z glavno kamero visoke ločljivosti 50 MP za jasne in ostre slike. Skupaj z globinsko 2 MP kamero osvetli protagonista snemanja, hkrati pa obogati plasti zajete slike; medtem ko makro 2 MP kamera zajame vse jasno vidne podrobnosti mikroskopskega sveta. Telefon se ponaša še s sprednjo kamero z ločljivostjo 8 MP, ki podpira portretno segmentacijo in učinek bokeh za zameglitev ozadja, kar selfije dvigne na naslednjo raven. Funkcija Huawei Beauty Mode 5,1 pa je zaslužna za bolj naravne kožne tone in svetlejše fotografije in skupaj z algoritmi umetne inteligence ustvarja popolne selfije.

Podaljšana življenjska doba baterije je bistvenega pomena za brezskrbno uporabo. Huawei nova Y90 je zaradi tega opremljen z veliko baterijo kapacitete 5000 mAh za celodnevno intenzivno uporabo pametnega telefona.

Na dolgih potovanjih se vam zna zgoditi, da boste imeli dostop električne vtičnice le za kratek čas, na primer med postankom na bencinski črpalki. V takšnih scenarijih potrebujete pametni telefon z izjemno močjo polnjenja, da kar najbolje izkoristite teh nekaj minut. Huawei nova Y90 podpira hitro 40 W polnjenje s tehnologijo SuperCharge, ki lahko samodejno usklajuje polnilno napetost in električni tok glede na napolnjenost baterije telefona ter pametno nadzoruje njegovo polnilno zmogljivost. Samo 10-minutno polnjenje vam bo zagotovilo več kot 2 uri uživanja v igricah, več kot 6 ur telefoniranja, 3 ure gledanja videoposnetkov na spletu, 20 ur poslušanja glasbe, več kot 2 uri navigacije oz. do 81 ur v stanju pripravljenosti.

Tako kot vsi novejši pametni telefoni Huaweia je tudi nova Y90 opremljen z mobilnimi storitvami HMS in trgovino AppGallery kot osrednjim virom za prenos in namestitev aplikacij. Poleg pomembnih in priljubljenih globalnih aplikacij, je ravno tako bogata ponudba lokalnih, ki ustrezajo raznolikim potrebam.. 

Huawei nova Y90 je v Sloveniji na voljo v smaragdno zeleni, kristalno modri in polnočno črni barvi po priporočeni ceni 269 €.  

Pin It on Pinterest

Share This