Na dogodku v avstrijski prestolnici je Huawei predstavil težko pričakovane pametne telefone serije nova 9. Poleg telefona, ki bo navdušil ljubitelje fotografije in elegantnih oblik, so predstavili še pametno uro Huawei Watch GT 3 in omejeno izdajo brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds Lipstick. Predsednik podjetja Huawei Consumer BG za Srednjo in Vzhodno Evropo, Skandinavijo, Kanado in Turčijo, Derek Yu, pa je zbranim razkril tudi najnovejše poslovne rezultate.

Mobilnik nova 9 in slušalke FreBuds Lipstick

Po napovedih naj bi Huawei letos dosegel podobno dobre poslovne rezultate kot lani. Podjetje je po podatkih, ki jih je predstavil Derek Yu, doslej ustvarilo prihodke v višini 320 milijard juanov (42,95 milijarde evrov), pri čemer je stopnja čistega dobička dosegla 9,8 %. Poslovni prihodki podjetja Huawei Consumer BG pa so v tem času dosegli 135,7 milijarde juanov (18,21 milijarde evrov).

Watch GT 3

Huawei letno v raziskave in razvoj vloži več kot 10 % prihodkov. V zadnjih desetih letih so naložbe v to področje presegle 720 milijard juanov (96,64 milijarde evrov), saj le stalna rast zagotavlja močen tržni položaj. Avgusta letošnjega leta se je Huawei tudi uvrstil na 44. mesto seznama Fortune 500, kar predstavlja izboljšanje za pet mest. Poleg tega nadaljujejo z odpiranjem lastnih trgovin, zadnja pridobitev je trgovina na Dunaju, ki so jo svečano odprli dan pred prestavitvijo novih izdelkov, 20. oktobra.


Neprekinjena rast je za podjetje ključnega pomena. Kot pravi Derek Yu: »Nenehno si prizadevamo najti in razviti najboljše rešitve ter jih vključiti v izdelke, da bi izpolnili naraščajoča pričakovanja naših uporabnikov. Zanje širimo mrežo trgovin, ki ne dokazujejo samo vlaganja v uporabnike in trge, temveč omogočajo tesnejši stik. Huawei je imel konec leta 2020 skoraj 60 tisoč trgovin ter površin za predstavitev izdelkov pri trgovcih po celem svetu, mrežo pa še naprej širimo.«

Pin It on Pinterest

Share This