Mednarodno podjetje IDC je izdalo četrtletno poročilo o globalni prodaji nosljivih naprav. V prvem četrtletju letošnjega leta je bilo na trg skupno poslanih 72,6 milijona naprav, kar predstavlja 29,7-odstotno povečanje glede na isto obdobje leto prej. Huawei je v prvem četrtletju 2020 tako obdržal visok tržni delež na trgu nosljivih naprav, število razposlanih pa glede na isto obdobje lani povečalo za kar 62,2 %.
V istem času je bilo na trg razposlanih 16,9 milijona pametnih ur, kar sicer pomeni upad za 7,1 %. Huawei se je v tem razredu uvrstil na drugo mesto z 2,6 milijona poslanih naprav, kar pa predstavlja rast kar 118,8 %. Huawei je v tem obdobju edini izdelovalec pametnih ur, ki je zabeležil rast višjo od sto odstotkov.
Odlični rezultati so zasluga novih izdelkov in optimizacije delovanja funkcij beleženja. V prvem četrtletju letošnjega leta je Huawei tudi predstavil nove modele družine pametnih ur Huawei Watch GT 2, ki z nenehnimi izboljšavami tehnologij tipal uporabniku nudijo prednosti v primerjavi z izdelki tekmecev na področjih spremljanja telesne pripravljenosti in zdravja.

Pin It on Pinterest

Share This