Tablični računalnik MatePad Pro predstavlja pomemben del ekosistema naprav, saj je zasnovan za sinergijo z brezžičnimi slušalkami slušalkami, pametnimi telefoni, nosljivimi in drugimi napravami iz bogatega nabora podjetja Huawei. Ima ključno vlogo v funkciji sodelovanja na več zaslonih, ki uporabniku prinaša brezhibno izkušnjo uporabe več naprav.
Huawei MatePad Pro odlikuje 27,43-centimetrski (10,8-palčni) zaslon polne ločljivosti HD in z barvnim razponom DCI-P3. Zaradi zelo tankih robov ima najvišje razmerje med zaslonom in površino naprave (90 %) med vsemi tekmeci, poganja pa ga izjemen procesor Kirin 990.
Kirin 990 je najbolj celovit in pameten procesor na trgu izdelan v 7-nm tehnologiji. Procesorski del ima dve super veliki in dve veliki jedri zasnovani na osnovi Cortex-A76 ter štiri manjša jedra na osnovi Cortex-A55. Zmogljivosti enega jedra so izboljšane za 10, več jedrne pa za 9 odstotkov. Zaradi optimizacije delovanje je boljša tudi energijska učinkovitost. Grafični procesor Mali-G76 ima 16 jeder in rešuje težave, kot so pregrevanje, izguba slike ali zamrznitve kadra, ki se lahko pojavijo pri poganjanju zahtevnih iger ali obdelavi videa visoke ločljivosti. V primerjavi z drugimi vodilnimi procesorji izboljšuje zmogljivost grafične obdelave za 6 odstotkov, pri 20 odstotkov boljši energijski učinkovitosti.
Če uporabljate sistem EMUI10, lahko Huawei MatePad Pro s pomočjo funkcije sodelovanja na več zaslonih (Huawei Share Multi-Screen Collaboration) povežete s pametnim telefonom. Ko je povezava vzpostavljena, lahko na zaslonu tabličnega računalnika nadzorujete obe napravi. Funkcija sodelovanja omogoča tudi prenos datotek med pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. To uporabniku na primer omogoča tipkanje na pametnem telefonu s tipkovnico na zaslonu tabličnega računalnika, predvajanje glasbe s pametnega telefona na zvočnikih tablice in še mnogo več. Huawei MatePad Pro podpira prikaz do treh aplikacij hkrati v svojih oknih (Multi Windows), mogoče pa je tudi eno sočasno poganjati v dveh, da lahko kar najbolje izkoristite zmogljivosti naprave.
Tablični računalnik MatePad Pro je opremljen z učinkovitim 12-plastnim sistemom hlajenja in baterijo kapacitete 7250 mAh, zaradi katere zlepa ne bo ostal brez energije. Je tudi prvi z možnostjo brezžičnega polnjenja z močjo do 15 W in povratnim brezžičnim moči do 7,5 W. Siceršnje žično polnjenje pa poteka z močjo 20 W, tako da boste lahko tablični računalnik uporabljali do 3 ure po samo 30 minutah polnjenja.
Cena tabličnega računalnika MatePad Pro z vmesnikom za mobilna omrežja 4G (LTE) znaša 649 € le z možnostjo priklopa na brezžično omrežje Wi-Fi pa 599 €. Cena magnetne tipkovnice je 129 €, pisala M-Pencil pa 89 €.

Pin It on Pinterest

Share This