V luči preventive pred kurativo je možnost nadzorovanja zdravja postala izjemno pomembna, saj se na ta način lahko še pravočasno lahko izognemo morebitnim zdravstvenim zapletom. Huawei Band 6 zagotavlja celodnevno spremljanje nasičenosti kisika v krvi (SpO2), srčni utrip, raven stresa in kakovost spanja ter uporabniku tako nudi strokovno podkovane nasvete za oblikovanje zdravega življenjskega sloga. Poleg celodnevnega spremljanja SpO2 in tehnologije Huawei TruSeen 4.0, podpira še tehnologijo TruRelax, za spremljanje menstrualnega cikla in druge funkcije, ki nudijo 24-urno aktivno upravljanje z zdravjem.
Bolezni srca in ožilja so največja globalna zdravstvena grožnja. Ker zgodnji simptomi aritmije niso očitni in se zato težav bolniki sploh še ne zavedajo, jih je težko zgodaj zaznati in pravočasno zdraviti. Razvoj tehnologij pametnih nosljivih naprav je odprl nove načine zgodnje diagnoze aritmije in hkrati odpravil težave tradicionalnih metod. Pametna zapestnica Huawei Band 6 je zato opremljena s tehnologijo Huawei TruSeen 4.0 za natančen, takojšen in neprekinjen nadzor srčnega utripa, kar dopušča skrb za zdravje srca v realnem času.
SpO2 predstavlja razmerje med celicami hemoglobina z vezanimi molekulami kisika in njihovim skupnim številom. Raven nasičenosti kisika v krvi je pomemben fiziološki parameter dihalnega sistema in eden od pomembnih vitalnih znakov, saj odraža stanje oskrbe organizma s kisikom. Na normalni nadmorski višini, kjer ima vdihnjen zrak visoko vsebnost, se pri zdravem človeku s kisikom kri v pljučih praktično povsem napolni – med 95 in 100 %. Zdravstvene težave pa se lahko pojavijo, če nasičenost za dlje časa pade pod 89 %. Takrat namreč od srca najbolj oddaljene celice ne dobijo dovolj kisika in pojavijo se simptomi, kot so izčrpanost, utrujenost, hiter srčni utrip in pomanjkanje energije.
Druga velika težava sodobnega življenjskega ritma so motnje spanja, ki prizadenejo ljudi različnih poklicev in starostnih obdobij. Diagnostika je zaradi potrebe po zahtevni medicinski opremi in spremljanju bolnika v bolnišnici zahtevna in neprimerna za pravočasno odkrivanje težav v populaciji. Pomaga pa lahko tehnologija Huawei TruSleep 2.0, ki spanje spremlja na znanstvenih osnovah.
Čeprav v preteklosti skrbi za zdravje nekateri niso jemali resno, se odnos spreminja in pridobiva pomembnost, medtem ko smo se vse bolj pripravljeni proaktivno ukvarjati s strokovno podprtimi predlogi. V prihodnje bo upravljanje z zdravjem postalo gonilna sila razvoja družbe in tehnologije, pa tudi trend pametnih nosljivih naprav. Huawei, odkar so se pojavile nosljive naprave, aktivno razvija in raziskuje zdravstvene tehnologije.

Pin It on Pinterest

Share This