Huawei je uradno predstavil svoj operacijski sistem na novem triu tabličnih računalnikov MatePad in MatePad Pro, skupaj z Watch 3 in Watch 3 Pro. Nova programska oprema pa bo vključena tudi v telefone P50, ko bodo kmalu predstavljeni. Upajo, da bo HarmonyOS 2.0 do konca leta 2021 deloval na več kot 200 milijonih naprav; in ne samo na Huaweijevih izdelkih, temveč tudi partnerskih.

Začetni zaslon sistema HarmonyOS je racionaliziran in organiziran. V aplikacijah lahko povlečete navzgor in s tem ustvariti servisni pripomoček za storitve, ki v resničnem času prikazujejo informacije ali za hitro dostopnost želenih storitev brez potrebe po zagonu aplikacij. Njegovo velikost lahko prilagajate, ga pripnete na začetni zaslon ali skrijete z njega, ko ni več potreben.
Kar zadeva videz in občutek uporabniškega vmesnika, se lepota inovativnih interakcij skriva v estetskih podrobnostih: posebej zanj zasnovani pisavi HarmonyOS Sans in animacijah, ki ponujajo dosledno uporabniško izkušnjo na vseh napravah z nameščenim sistemom HarmonyOS.
HarmonyOS 2 ponuja skupen jezik za povezovanje in sodelovanje različnih vrst naprav, uporabnikom pa zagotavlja priročno, gladko in varno izkušnjo. Sodelovanje med več napravami s sistemom HarmanyOS omogoča nadzor nad vsemi, kot bi uporabljali eno samo. Nova nadzorna plošča namreč podpira preproste in intuitivne povezave s funkcijo ‘povleci in integriraj’ za preprosto povezovanje naprav glede na določene primere rabe.
Novo opravilno središče operacijskega sistema HarmonyOS omogoča preprosto prenašanje aplikacij med napravami, brez potrebe po nameščanju na vsako posebej. Tako so funkcije in storitve na voljo povsod in kadar jih potrebujete. V katerikoli napravi, ki je del oziroma je povezana v sistem, si lahko ogledate naloge, ki jih izvajajo druge. Če na primer med igranjem mobilne igre želite večji zaslon od tistega na pametnem telefonu, preprosto povlečete s prstom navzgor, da se odprejo zaslonske možnosti (Overview Screen) in nato igro prenesete na svoj tablični računalnik Huawei MatePro, kjer nadaljujete z zabavnim preživljanjem prostega časa.
Na prvem mestu sistema HarmonyOS je seveda varnost. Huawei je trdno zavezan k zaščiti zasebnosti in varnosti svojih uporabnikov, zato HarmonyOS nadaljuje poreklo operacijskega sistema EMUI in še dodatno nadgrajuje tehnologije, ki zagotavljajo brezkompromisno zasebnost in varnost.
Huaweievo temeljno načelo pri snovanju naprav in programske opreme je zagotoviti, da lahko le prava oseba dostopa do pravih podatkov s pravo napravo, kakor tudi varnost shranjevanja, prenosov in uporabe podatkov v vseh scenarijih.

Pin It on Pinterest

Share This