Google je predstavil dva nova telefona v svojih vrstah. Nosita enako oznako kot prejšnji, torej Pixel 3 le z dodano oznako a. Pixel 3a in Pixel 3a XL sta torej nova pametna telefona, s katerima Google vstopa v srednji razred. Po več kritikah, da so njihovi telefoni predragi, so se odločili narediti cenejšo različico svojega paradnega konja in njegove odlične fotografske sposobnosti, kljub samo enemu fotoaparatu, prinesti med širšo množico uporabnikov. Kamera je tako nespremenjena in je enaka kot na prvotnem Pixlu 3, torej 12,2 Megatočk z enako široko zaslonko (f/1,8), pikami velikimi 1,4 um in optično stabilizacijo. Sprednja kamera je z 8 megatočkami in f/2.0 zaslonko prav tako nespremenjena. Vse funkcije slikanja, kot je izjemno zmogljiv Night Sight, Top Shot, HDR+ in drugi so prisotni. Ohišje je narejeno iz plastike in ne stekla, zato da je Google znižal stroške izdelave. Iz enakega razloga sprednje steklo ni Gorilla, temveč Dragon Trail, ki je podobna a cenejša zadeva.


Manjši Pixel 3a je opremljen šibkejšim Snapdragon 670 čipom in 4 GB pomnilnika RAM, tako kot zmogljivejši brat. Baterija je velika 3000 mAh in podpira hitro polnjenje (18W). Veseli nas, da je Google obdržal zaslon OLED; kljub temu da gre za cenejši telefon. Velik je 5,6-palca (14,22 cm) in nima nobene zareze, luknje ali česarkoli, le rob nad in pod zaslonom, ki se dandanes zdi zastarel. Googla to očitno ne moti, saj ima Pixel 3a XL ta rob še večji, ker je večji tudi zaslon, ki v diagonalo meri 6-palcev (15,24 cm). Večja je tudi baterija, ki ima 3700 mAh moči, ostalo je enako kot pri manjšem modelu. Prostora je pri obeh 64 GB, brez možnosti razširitve, kot smo pri Googlu vajeni.
Pixel 3a bo na voljo za $399, večji Pixel 3a XL pa za $479 in to povsod, kjer se trenutno prodajajo prvotni Pixel 3 telefoni. Ali bo to tudi pri nas pa bomo videli sčasoma.

Pin It on Pinterest

Share This