Funkcije mobilne umetne inteligence Galaxy AI, predstavljene z Galaxy S24 serijo v začetku tega leta, so od 28. marca 2024 na voljo z novo posodobitvijo operacijskega sistema One UI 6.1 v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9. Ta posodobitev zvišuje standard uporabniške izkušnje mobilne umetne inteligence s hibridnim pristopom, ki združuje umetno inteligenco v napravi in v oblaku.

Umetna inteligenca na mobilnih napravah bo preoblikovala način, kako uporabniki komunicirajo s svojimi napravami, svojimi najbližjimi in svetom okoli njih, s tem pa odpira nove možnosti za vse. Galaxy AI predstavlja mobilno AI na resnično pomenski način, ki odklepa brezhibno komunikacijo in neovirano ustvarjalnost ter produktivnost.

Potovanja bodo odslej še bolj vznemirljiva
Galaxy AI je zasnovan za zagotavljanje vrhunskih mobilnih izkušenj z umetno inteligenco, ki uporabnikom omogočajo vsakodnevno življenje. Pomislite, da se potepate po ulicah starega mesta, odkrivate nove kraje polne zgodovinskih spomenikov in pristnih restavracij.

Med potovanjem lahko uporabniki izkusijo moč funkcije Tolmač (Interpreter). Znajdete se v tipični italijanski trattorii, kjer bi radi naročili lokalne specialitete, vendar se ne počutite povsem domače pri govorjenju italijanskega jezika. S funkcijo Tolmač na vaši napravi Galaxy lahko enostavno oddate naročilo v svojem maternem jeziku, Tolmač pa bo v realnem času prevedel vaše besede v italijanščino, s čimer boste lažje komunicirali z osebjem restavracije.

Poleg tega lahko s funkcijo Sprotni prevod (Live translate) med sprehajanjem po mestu prevajate vse. Na primer informativne table in se tako znajdete natanko tam, kamor ste namenjeni. S kamero vašega telefona preprosto skenirate besedilo table in Sprotni prevod bo avtomatsko prevedel besedilo.

Ko raziskujete znamenitosti, kot sta rimski Kolosej ali Panteon, lahko izkoristite funkcijo Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google). S prstom obkrožite fotografijo zgradbe ali spomenika na zaslonu vašega telefona in takoj prejmite vse zanimive informacije o njih. Vse to lahko obogati vaše razumevanje zgodovine in kulturnega pomena teh krajev.

Ko se po napornem dnevu raziskovanja vrnete v hotel, si zapišite svoje vtise in opazke s funkcijo Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki poskrbi, da so vaši zapiski urejeni. Tako boste povsem preprosto ustvarili dnevnik vašega obiska v Rimu, ki ga lahko kasneje prebirate in delite s prijatelji.

Vse že posnete fotografije lahko še izboljšate z uporabo funkcij Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) in Generativno urejanje (Generative Edit). Prva bo poskrbela, da naprava sama predlaga najboljše popravke fotografije, z Generativnim urejanjem pa boste lahko s slike odstranili moteče elemente na fotografiji, od ljudi do odsevov.

Posodobitve na voljo v izbranih napravah Galaxy
Uporabniki naprav serije Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 ali Tab S9 bodo lahko posodobitev One UI 6.1 prenesli od 28. marca 2024 in odkrili vse možnosti, ki jih ponuja Galaxy AI na vaši napravi Samsung Galaxy. Ne zamudite priložnosti, da izkoristite vse prednosti mobilne umetne inteligence.

Pin It on Pinterest

Share This