Samsung je na pametnih telefonih Galaxy Z Fold3 in Galaxy Z Flip3 ter pametnih urah Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic posodobil operacijski sistem. Nova posodobitev je v nekaterih državah na voljo že od 5. septembra, v Sloveniji jo pričakujemo nekoliko kasneje, saj se bo posodobitev globalno uvajala postopno.
Različica One UI 4.1.1 je sicer že prisotna na trenutnih modelih pametnih telefonov Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4. One UI 4.1.1 pa bo na voljo tudi na še starejših modelih pametnih telefonov Z serije: Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip in Galaxy Z Fold.


Večja produktivnost in boljša kamera na Galaxy Z Fold

Glavni adut zložljive serije telefonov Galaxy Z Fold je bil vedno dvojni zaslon za visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti ter večjo opravilnost. Z najnovejšo opravilno vrstico lahko uporabnik hitreje dostopa do aplikacij in preklaplja med njimi, kar zagotavlja izkušnjo podobno računalniški. S podporo za možnost »povleci in spusti« neposredno prek opravilne vrstice je večopravilnost tudi na prejšnji generaciji naprav Galaxy Z Fold enostavnejša kot kdajkoli prej. Če premaknete aplikacijo na rob zaslona, se odpre pogled, razdeljen na polovico. Če aplikacijo povlečete na rob, se zdaj odpre razdeljeni pogled, če jo povlečete na sredino, pa se bo odprla v pojavnem pogledu, kar vam omogoča več načinov prikazovanja aplikacij in preprosto preklapljanje med pogledi.
V primeru, da uporabnik pogosto uporablja dve do tri aplikacije hkrati, lahko pare ali skupine aplikacij doda v vmesnik prek opravilne vrstice, kar omogoča dostop do priljubljenih aplikacij z enim dotikom. Podobno so funkcije večopravilnosti, zahvaljujoč novim vzorcem potez na zaslonu, zdaj še bolj intuitivne kot kdajkoli prej. S preprostim vlečenjem po zaslonu lahko uporabnik takoj preklopi prikazane aplikacije v pojavna okna.
Starejši modeli Galaxy Z Fold lahko zdaj v celoti izkoristijo vse prilagodljive možnosti kamere, ki so prisotne na najnovejših modelih: s pomočjo dvojnega predogleda lahko oseba, ki fotografira, in oseba, ki jo fotografirate, vidita, kako bo videti rezultat prek glavnega in zunanjega zaslona. S popolnim nadzorom nad kamero na naslovnem zaslonu je zahvaljujoč možnosti Rear Cam Selfie mogoče z glavno kamero posneti tudi selfie v visoki ločljivosti.


Nove funkcije za starejše modele Galaxy Flip
Tudi kamera starejših modelov Galaxy Z Flip je s to posodobitvijo dobila nadgradnjo v smislu prilagodljivosti. Za začetek je pri starejših modelih zdaj na voljo funkcija Quick Shot, ki omogoča ogled fotografij na naslovnem zaslonu pri uporabi portretnega načina. Uporabnik lahko enostavno preklopi iz načina Quick Shot v Flex Mode.
One UI 4.1.1 omogoča tudi uporabo zunanjega zaslona za praktične namene na starejših modelih. Uporabnik lahko uporablja zunanji zaslon za klicanje pogostih stikov, vračanje zgrešenih klicev in odgovarjanje na sporočila prek sistema pretvarjanja glasu v besedilo, celo uporabo emotikonov. Zahvaljujoč možnosti Quick Setting je mogoče tudi urejanje nastavitev, vključno s konfiguracijo omrežja Wi-Fi, Bluetooth, letalskega načina in bliskavice.

Pin It on Pinterest

Share This